Droeftoeter


jongeneel2Mag je dat zeggen… dat iemand niet helemaal spoort? Nee hè? Da’s vast laster of smaad. Laat ik het dan zó stellen: volgens mij heeft het Sliedrechtse raadslid Mark Jongeneel als kind een ‘tiksie van de baggermeule’ gehad en daarna is het nooit meer helemaal goed gekomen met deze om aandacht schreeuwende droeftoeter, die als enige vertegenwoordiger van het griezelige partijtje Slydregt.NU, in de gemeenteraad van het baggerdorp zit. Daar presteert hij hélemaal niets, behalve dan dat hij er bij zo’n beetje iedereen het bloed onder de nagels vandaan haalt. Hoe? Helaas door zichzelf te zijn, namelijk onwetend, ongepast, onkundig, ongefundeerd, onvolwassen, onkies, ongemanierd en gelukkig ook onmachtig. En geloof me (voordat we weer in een ouderwetse links-rechts-discussie verzeild raken) ik heb helemaal niks tegen een goed beargumenteerd conservatief geluid in de raadszaal, maar wat deze man doet en uitkraamt is elke politieke arena onwaardig. Afgelopen dinsdag trok Jongeneel weer eens alle aandacht naar zich toe door tijdens een raadsvergadering te verschijnen in een geel hesje, hiermee refererend aan de recente, gewelddadige demonstraties in Frankrijk en België (aanvankelijk tegen accijnsverhoging op brandstof) die daar inmiddels al tot twee doden en honderden gewonden hebben geleid.
De motie die op dat moment werd behandeld betrof het zogeheten kinderpardon. In deze motie (inmiddels ‘onderschreven’ door meer dan honderd gemeenteraden) wordt om gemeentelijke ‘support’ gevraagd voor een initiatiefwet van de landelijke PvdA en de Christenunie. Die wet – mocht die er komen – moet er dan voor zorgen dat zo’n 500 in Nederland ‘gewortelde’ asielkinderen, na vijf jaar niet meer kunnen worden uitgezet. Daar kun en mág je in een democratische samenleving natuurlijk tegen zijn, maar dan wél graag onderbouwd met hout snijdende en bespreekbare argumenten. Die heeft Jongeneel niet en dus devalueert hij de lokale politiek keer op keer tot slecht cabaret met smakeloze stuntelstuntjes en een hoop gebral in de ruimte. Het heeft overigens géén invloed gehad op het stemgedrag van de raad. Alleen de VVD (wél met steekhoudende argumenten) en Slydregt.NU stemden tegen de motie en dus is ook Sliedrecht vandaag de dag een heuse kinderpardongemeente. Da’s gelukkig óók Sliedrecht…nu.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s