Hoteldebotel


ramada

Gewoon maar een vraagje hoor: wát gaan we eerder beleven… een hernieuwd kampioenschap van Feyenoord of een hotel aan het Vrieseplein? Gezien het gegeven dat een Feyenoord-aanvoerder statistisch gesproken zo’n beetje om de 15 tot 18 jaar de schaal omhoog mag houden zet ik mijn geld op het eerste. Wederom stagneren de plannen voor de bouw van een hotel aan de Cornelis de Wittstraat en dus ben ik eens in mijn archiefje gaan bladeren om te zien hoe lang dit droevige feuilleton met de titel ‘Hoteldebotel’ nu alweer gaande is. Het antwoord is… eigenlijk nog véél langer dan ik vermoedde. Laat ik het zo zeggen: de allereerste ‘hotelbelofte’ dateert uit de tijd dat de Paus nog Duits sprak, Max nog zelf moest trappen en Harry Potter nog geen haar op z’n eh… toverstafje had. En wat houdt de boel dit keer op? Is er wederom sprake van een exploitant (eerst Best Western, nu Ramada) die de boel financieel niet op orde krijgt? Daar begint het wel op te lijken, aangezien de bouw keer op keer moet worden uitgesteld wegens ‘onvoorziene’ complicaties. De gemeente had het braakliggende terrein, tussen Blekersdijk en Vrieseweg dit voorjaar bouwrijp moeten maken, maar dat kon niet omdat de grond alhier (héél verrassend) vervuild  bleek te zijn met PFOA of C8, afkomstig van DuPont en/of Chemours. Voor de betrokkenen (gemeente, Omgevingsdienst, externe experts) is het nu kennelijk volslagen onduidelijk welke saneringsnormen hiervoor moeten worden aangelegd. Ofwel, niemand weet of je die licht vervuilde grond nu wél of niet moet gaan afgraven en wáár dan die eventuele afgegraven grond moet worden opgeslagen. Dan zijn er ook nog (óók al zo verrassend) vleermuizen, mussen en gierzwaluwen die eh… ‘gerepatrieerd’ moeten worden. Intussen lopen de bouwkosten zo’n beetje per dag op, aangezien aannemers, nu de crisis voorbij is, de klussen voor het oprapen hebben en dus hun prijzen zonder blikken of blozen kunnen blijven opschroeven. Kortom, het is weer een lekker zooitje. Mocht het hotel er ooit komen dan zullen de huidige gemeentebestuurders er vast niet meer overnachten. Die hebben dan al lang een vaste kamer in Dubbelmonde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s