Waaks


Blafmans3Blafmans houdt niet van regen, dus… haastig ochtendplasje in de tuin en wachten tot het opklaart. Ik heb dat nooit begrepen van mijn doorgaans zo stoere viervoeter die, zélfs in de winter, soms zomaar een rondje gaat zwemmen als ‘ie een vijver ontwaart. Maar als het buiten ook maar een béétje miezert dan weigert ‘ie om z’n kop in de halsband te steken: ,,Hè… gaan we nú uit? Ben je niet helemaal goed of zo?’’
En lopen we nou tóch al buiten, dan word ik bij het geringste buitje met vastberaden tred huiswaarts ‘gesleept’ achter een strak getrokken riem. Gisteren overviel de regen ons op het Statenplein en Blafmans koerste me richting een portiek, alwaar ‘ie demonstratief ging liggen met zo’n blik van, zoek jij het verder maar uit… ik wacht even tot het weer droog is. Het was best een heftig buitje, dus ik schikte me in de situatie en maakte van deze ingelaste pauze gebruik om het ‘AD-appje’ op mijn mobieltje te ‘checken. Daarop las ik dat de wijkagenten in Reeland de samenwerking zoeken met hondenbezitters in de wijk. Onder de naam ‘Project Waaks’ worden baasjes gevraagd om ’s avonds extra goed op te letten als ze een rondje met hun hondje lopen. Ik legde het plan voor aan Blafmans, maar die had er verder geen mening over. Gek eigenlijk, want mijn regenvrezende hond is toch écht een ware crimefighter. Ik herinner me een nachtelijke situatie in de binnenstad: een mij bekende vrouw herkende de fiets van haar zoon die kennelijk even ‘geleend’ was door twee eh… hondsbrutale capuchonknaapjes. Die waren, onder het motto ‘eens gejat, blijft gejat’, niet van plan om de fiets weer af te staan en er ontstond er een heftige woordenwisseling, waarbij de vrouw het onderspit dreigde te delven. Blafmans loste het op door er achteloos bij te gaan staan en even héél zachtjes ‘woef’ te fluisteren. De heren gingen er vervolgens, zonder fiets, vandoor en mijn viervoeter had er weer een fan bij.
Ik ondersteun het ‘Project Waaks’ dan ook van harte, maar eh… kijg ik dan wél korting op mijn hondenbelasting?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s