Wakker


dagopvang

Bestaan ze eigenlijk nog, die doorlopende kredietjes? Misschien heten ze tegenwoordig anders hoor, maar ik heb het over dat bedragje dat u voor een onbepaalde periode van uw bank leent als buffertje voor ‘noodgevallen’, bijvoorbeeld als uw wasmachine het begeeft of uw auto een dure reparatie moet ondergaan. Misschien raar van me, maar ik moest daar aan denken toen ik een persbericht onder ogen kreeg, waarin Beter voor Dordt verkondigt dat het gemeentebestuur maar eens met het Leger des Heils moet gaan praten over een verhuizing uit het centrum. Dit naar aanleiding van het feit dat deze hulpinstelling bekend maakte dat het haar dagopvang – nu nog gevestigd aan de Dubbeldamseweg-Zuid – gaat verplaatsen naar het Kromhout. Dáár bevindt zich óók al sinds jaar en dag de nachtopvang en dus schoot dat voornemen bij veel omwonenden in het verkeerde keelgat. De buurt heeft de afgelopen decennia immers al onevenredig veel overlast moeten verdragen van Yulius- en Legerklantjes. Goed, de psychiatrische instelling aan het Kasperspad heeft inmiddels aangekondigd naar Sliedrecht te verkassen, maar dát blije nieuws werd al snel overschaduwd door die ‘verhuisplannen’ van het Leger. De buurt, moe van die voortdurend op het Vrieseplein en het Kromhout rondhangende daklozen, drugsverslaafden en dronken droppies, pikt het niet meer en voorspelt een toename van de overlast. En toen was daar ineens die ‘steun’ van Beter voor Dordt. Mooi natuurlijk maar wél een tikkie ‘late in the game.’ De buurtbewoners moeten zich voelen als die kredietverstrekker, die na jaren aandringen eindelijk eens een paar lousy centjes terug ziet. ‘Hèhè, BVD, gaan jullie nu je schuld een keer afbetalen?’ De partij belooft namelijk al sinds jaar en dag (letterlijk terug te vinden in het verkiezingsprogramma) ‘de overlast bij het Vrieseplein en supermarkt Dirk te gaan wegnemen.’
In een gemeenteraadsvergadering in november 2009 stelde BVD (en ik citeer wederom) ‘dat in sommige delen van de binnenstad de opvang van moeilijke, problematische mensen moet worden verminderd om de overlast echt tegen te gaan.’
Kennelijk moet je als buurt eerst heel hard schreeuwen alvorens sommige politici, na negen jaar pitten, eens een keertje wakker worden.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s