Sjaak


fightingEn toen was Sjaak boos op Harry, want Harry wou die twee euro niet terugbetalen die Sjaak nog van ‘m kreeg, vanwege die biertjes die hij gisteren had voorgeschoten en daarom is Harry volgens Sjaak, en ik citeer, een ‘verrekte megool’ die z’n belofte niet waarmaakt en dat pikte Harry niet en dus gaf hij Sjaak een ‘poeier voor zijn lelijke harses’, waarop Sjaak op de grond een potje zinloos ging liggen bloeden en vervolgens kwam Jannie erbij om de sfeer nog een tikkie te verhogen met een potje geschreeuw en daar kan Harry al helemaal niet tegen en dus heeft hij Jannie maar effe naast Sjaak neergelegd. ,,Het was maar een klein tikkie hoor, maar dat mens weegt hélemaal niks en ze is altijd lazerus dus die gaat nogal makkelijk tegen de vlakte.’’, aldus Harry in zijn verbale perscommuniqué richting de twee dienders die verhaal kwamen halen.
Het is zomaar een ‘doordeweeks’ opstootje op het Vrieseplein waar ik, staande bij de viskraam, in afwachting van mijn lekkerbekkie, getuige van ben. Ik kijk er al lang niet meer van op… van ruziënde, schreeuwende en soms vechtende dronken droppies en jengelende junken in mijn ‘achtertuin’ die de laatste jaren vooral dienst doet als openluchtwachtkamer van ‘Leger’ en Yulius. Vanaf volgende week hangen er camera’s op het plein, zo belooft de gemeente. ,,Nou, dat lucht op hoor’’, zegt mijn achterbuurman en mede-lekkerbekbesteller Willem op schampere toon. ,,Misschien kunnen ze er op het Stadskantoor een leuk feuilleton van maken voor SBS6 of zo, maar de problemen die hier al zo’n beetje twintig jaar spelen worden daar écht niet mee opgelost. En weet je wat nou het ergste is: ik heb destijds op Beter voor Dordt gestemd vanwege de belofte van die partij om hier nu eindelijk eens een keer schoon schip te gaan maken en belofte maakt schuld toch? Willem wijst naar de beteuterd kijkende Sjaak, die inmiddels met een papieren zakdoekje op zijn bebloede voorhoofd op een bankje heeft plaatsgenomen. ,,Ik voel me als buurtbewoner een beetje zoals hij… aangeslagen, teleurgesteld en eh… zwaar de Sjaak, zeg maar.’’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s