Geen jubeljaar


slecht jaar

In deze decembermaand, zo vol van lijstjes, prijsjes en jaaroverzichten doe ik ook maar eens een duit in het zakje met mijn persoonlijke jaaroverzicht in 300 columns. Nu ben ik liever positief, maar al terugbladerend kom ik tot de conclusie dat 2018 voor Dordt niet bepaald een jubeljaar was. Zo ‘degradeerde’ de NS ons in januari definitief tot boemelstad en kwam aan het licht dat één op de tien kinderen in deze stad onder de armoedegrens leeft. Ook namen we afscheid van voormalig wethouder Gerard Hovius (CDA). In februari kwam de Grote Grijze Geitenbreier Geert naar Dordt om hier zijn uit Den Haag meegetorste vuilniszak vol stemmingmakerij leeg te kieperen. Dat leverde bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart niet de gehoopte ‘wereldoogst’ aan stemmen op, want met drie zetels in de raad speelt de PVV in de lokale politieke arena geen rol van betekenis. In april overleed oud-wethouder Piet Janse (PvdA), in mei werd door de nog ‘in aanbouw’ zijnde coalitie voorzichtig gespeculeerd over de invoering van toeristenbelasting en in juni werden ‘we’ door wethouder Sleeking, onder het motto ‘een gegeven paard mag je niet in de bek kijken’ opgezadeld met de keuze uit een zooitje wanstaltige beelden van Willem de Zwijger, waarvan de ‘winnaar’ (nu al Kermit de kikker genoemd) volgend jaar een plek bij de Hofstraat krijgt. In juli werd pijnlijk duidelijk dat het Energiehuis voorlopig nog wel even financieel moet worden ‘bijgevoederd’ en in augustus bleek dat Dordt nog altijd krimpt, terwijl groei, met het oog op de toekomst, eigenlijk zo noodzakelijk is. In september ‘komkommerde’ het vooral op dit eiland, in oktober was de Papendrechtse brug grieperiger dan ooit tevoren, in november schoot de ‘Vriesebuurt’ in de vlekken vanwege de verhuizing van de dagopvang van het Leger des Heils naar het Kromhout en in december werd óók nog eens duidelijk dat de buurt dat al twaalf jaar ‘beloofde’ hotel aan het Vrieseplein, als gevolg van PFOA-sporen in de grond (dankjewel Chemours) voorlopig wel weer op de buik kan schrijven. En oh ja, het V&D-pand staat nog altijd leeg. Kortom, snel vergeten dus, dat 2018.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s