Tikkie


kees thies bij column, brilletjeEn toen was het ineens 2019. Gek eigenlijk, maar met het stijgen der jaren lijkt het wel of de seizoenen steeds sneller voorbij vliegen. Vandaag de dag heb ik mijn nieuwjaarswensen nog niet uitgesproken of ik sta alweer in de supermarkt uit te dokteren wat ik met de kerst op tafel ga zetten.
Mijn 2019, althans het werkzame deel er van, zal voor het overgrote deel wederom draaien om die ruim 300 columns van gemiddeld 347 woorden die ik u dagelijks mag voorschotelen. Ik hoop dat u ze, ook na tien jaar, nog altijd met plezier en belangstelling blijft lezen. En nee, u zult het ongetwijfeld ook komend jaar zeker niet altijd met me eens zijn, maar dat hoeft ook niet. Met mijn columns wil ik, ook in mijn elfde jaar als ‘chroniqueur’ van stad en streek, slechts twee dingen bereiken: 1. Ik wil u betrekken bij de discussies die zich hier (in Dordt en de regio) over welk onderwerp dan ook, afspelen en dat doe ik het liefst ‘op gevoel’ maar toch vooral ook ‘gewapend’ met argumenten. En ja, óók een beetje respectvol graag, al hoeft het nou óók weer niet altijd super-fijnzinnig te gaan hoor… ik deel zelf wel eens een tikkie uit en dan moet ik ook kunnen ontvangen toch? Feit is en blijft dat ik open sta voor uw tegenargumenten omdat ik daar mijn en úw visie mee hoop te verrijken. Alleen al het voeren van discussies, die uiteindelijk een breder inzicht en een breder begrip voor elkaar verschaffen, is uiteindelijk belangrijker dan een discussie winnen of verliezen. 2. Ik hoop u het komend jaar te blijven amuseren met mijn verhaaltjes over ontmoetingen met mensen in deze stad, want geloof me… óók die zwerver voor de deur van Dirk, die oude man op dat bankje in het park en dat verlegen meisje met dat hoofddoekje in de bus hebben een verhaal dat het beluisteren waard is. Dát heb ik de afgelopen tien jaar geleerd… het heeft me geestelijk verrijkt en ook nederig gemaakt.
Ik wens u een aangenaam en zuurvrij nieuw jaar toe.

2 reacties

  1. Prima column weer, Kees. Vooral eens met het snelle jagen der dagen, zie maar mijn gedicht op mijn FB pagina van een paar dagen terug.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s