Slappe hap


vuurwerk8Als ik er zo op terugkijk was het eigenlijk best een rustige jaarwisseling. Er waren slechts twee doden te betreuren en dat waren ook nog eens van die typische gevalletjes ‘eigen schuld, dikke bult’, dus waar hebben we het nou helemaal over? En eh, het aantal pubertjes dat voortaan half blind door het leven gaat (of vanaf nu linkshandig is) valt toch ook reuze mee? Dat zijn er hooguit een stuk of twintig en laten we nou eerlijk zijn, die gassies waren toch al kansarm dus de arbeidsmarkt gaat ze heus niet missen. Voor dat soort pechvogeltjes hebben we toch hele leuke uitkeringen in dit land? Trouwens, die protheses van tegenwoordig zijn écht fantastisch en hulphonden worden toch niet voor de kat z’n viool opgeleid? En dan dat gezemel over het feit dat half Scheveningen bijna is afgebrand… so what? Die vreugdevuren waren toch prachtig?  Verder kom ik nog een klaagverhaal in mijn krant tegen over brandweermensen, die in Zwijndrecht tijdens hun werk bestookt zijn met Duitse ‘handgranaten.’Maar was dat nou écht zo erg? Gewoon een geintje joh… daar moeten die spuitgasten maar tegen kunnen hoor. En wat zeuren we nou over die paar auto’s in Krispijn die in de as gelegd zijn? Die eigenaren zijn ongetwijfeld verzekerd, dus die kopen heus wel weer een nieuw karretje hoor… goed voor de economie ook.
Verder zijn er voor al die honden en katten die nu nog met verdwaasde blik onder de bank zitten vandaag de dag hele leuke therapieën en die honderdduizend kwetsbare ouderen die nú pas naar buiten durven moeten ook niet jengelen, want er waren hele mooie programma’s op de televisie en Albert Heijn bezorgt tegenwoordig ook aan huis. Nou ja, oké er was dan één serieus incidentje: een moeder en haar kind zijn in Stadspolders door een paar ‘grappenmakers’ bestookt met vuurwerk. Maar kun je dat die jochies nou écht kwalijk nemen? Welke ontaarde moeder gaat er op oudejaarsdag dan ook met een peuter boodschappen doen?
Nee, ik vond het maar slappe hap dat oud-en-nieuw. Daar kunnen we volgend jaar best overheen toch?

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s