‘V&D-pat’


v&dpand

De ‘oplossing’ om het al drie jaar leegstaande V&D-pand op te vullen ligt er al een tijdje, maar een patstelling over de aankoopprijs tussen de huidige eigenaar Achmea (die zich stapsgewijs terugtrekt uit Dordrecht) en een potentiële koper dreigt roet in het eten te gooien. Zoals ik het heb begrepen ziet het ‘gedroomde’ plaatje (van die beoogde koper dus) er als volgt uit: de restaurantketen Happy Italy zou zich op de begane grond van het gebouw vestigen en fitnessketen Basic Fit, nu nog gevestigd aan het Beverwijcksplein, heeft belangstelling voor de bovenverdieping. De hoogste etage zou dan geschikt gemaakt kunnen worden voor woningen.  Eerder al toonde Decathlon, de grootste sportwinkel van Nederland, belangstelling voor een verdieping in het voormalige V&D-gebouw, maar het ziet er nu naar uit dat deze winkelketen er binnen niet al te lange termijn voor kiest de ‘bovenbuurman’ van de Mediamarkt te worden. De elektronicagigant zit hier namelijk al een tijdje met een aanzienlijk kostenprobleem omdat het aan de Johan de Wittstraat eigenlijk té ruim (en dus té duur) behuisd is voor een middelgrote stad als Dordrecht, waar de omzet nu eenmaal relatief bescheiden is.
Wat de reden is voor de patstelling tussen Achmea en de koper (naar verluidt een Dordtse projectontwikkelaar) is mij vooralsnog onduidelijk. Ik kan me zo voorstellen – want zo gaat het bij dit soort situaties immers vaak – dat het verschil tussen het bod van de koper en de prijs van de verkoper vooralsnog wat aan de hoge kant is. Dat laatste kán dan weer te maken hebben met het feit dat het V&D-pand, mede als gevolg van die veel te lange leegstand, ernstig behoefte heeft aan een (behoorlijk begrotelijke) opknapbeurt. Ik kan me zo voorstellen dat de koper dát argument hanteert in het aankoopbod.
Bij de gemeente (officieel overigens geen partij in dit hele verhaal), wordt men, zo heb ik begrepen, inmiddels behoorlijk ongeduldig, ja zelfs wat kriegel, van deze al véél te lang lopende patstelling.
Van diverse omwonenden heb ik overigens begrepen dat het V&D-pand inmiddels ook nog eens een ‘broeinest’ is geworden van ratten en muizen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s