Vriendin


crowd,,Nee, ik woon niet meer thuis… het is nog wel mijn huis, alleen slaap ik er niet meer, want dat vindt m’n vrouw geen goed idee’’, zegt John, die achter me staat bij de kassa van de drogist. We staan daar te wachten omdat een verontwaardigde klant de piepjonge winkelmedewerkster ‘in gijzeling’ houdt vanwege een aanbieding die wél in de landelijke folder staat, maar kennelijk nog niet in dit filiaal is doorgevoerd. ,,Hier staat toch écht twee halen, één betalen’’, zegt ze, wijzend op de foto van een shampooflesje, maar het meisje weet van niks en de kassa biedt ook geen uitkomst. Ik heb geen haast en John zit ook niet op hete kolen, dus hij vertelt verder over zijn gecompliceerde nieuwe thuissituatie. ,,In de weekends slaap ik bij m’n vriendin, doordeweeks plof ik meestal bij vrienden neer en als ik écht even acuut moet pitten, dan doe ik dat in mijn auto.’’ Ik vind het een raar verhaal en trek kennelijk een gezicht dat daarmee correspondeert, want John gaat door met z’n uitleg. ,,Je vraagt je natuurlijk af waarom ik niet meer bij m’n vrouw woon. Nou, dat komt omdat ik dus een vriendin en zij sinds kort een vriend heeft en die blijft vaak logeren. Maar nee, we gaan niet scheiden, want we hebben geen ruzie en we willen ook niet van ons huis af. Ik kan overigens altijd naar binnen hoor om te douchen en om schone kleren te pakken. Dan drinken we samen koffie en dat gaat prima, zo lang ik ’s avonds maar pleite ben.’’
Waarom ga je niet permanent bij je vriendin wonen?’’ vraag ik. ,,Tja, zegt John… dát kan ik me niet veroorloven… ik moet namelijk het hotel betalen.’’ Dát snap ik niet. ,,Hoezo hotel? ‘’ John kijkt nu somber. ,,Daar slaapt in het weekend de man van mijn vriendin. Hij wil best opzouten, zo lang ik voor hem een tweepersoonskamer in een goed hotel ophoest.’’
,,Waarom moet hij een twéépersoonskamer dan?’’ vraag ik. John zucht diep en zegt: ,,Hij heeft tegenwoordig ook een vriendin. Belachelijk toch?’’
,,Ja… belachelijk!’’, lieg ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s