Blasé


yawnAls je, zoals ik al wat jaartjes meedraait in die rare mallemolen die journalistiek heet, dan ligt er één groot gevaar op de loer, namelijk dat je ál te blasé wordt en steeds vaker denkt, ja hoor… daar gaan we weer. Er staat immers altijd wel de een of andere verkiezing, een WK voetbal, een begrotingsbehandeling, een vuurwerkdiscussie of een derde dinsdag in september ‘voor de deur’ en met het voortschrijden der jaren kún je daar ook wel eens een beetje tegen opzien in plaats van daar reikhalzend naar uit te kijken. Alle journalisten hebben wel zo’n ‘Heb ik al gezien, ben ik al geweest’-T-shirt in de kast liggen, maar het is en blijft de kunst om dat ding vooral niet aan te trekken.
Ik zou er niet over begonnen zijn als ik gisteren niet die uitnodiging van mijn oud-collega F. op mijn deurmat aantrof. Met hem werkte ik, in mijn Hilversumse jaren op de redacties van een handjevol talkshows voor Veronica, de VARA en de AVRO en dat deden we destijds met veel passie en plezier. Maar F. heeft het, zo staat letterlijk in zijn uitnodigingsbrief, ‘écht hélemaal gehad met de journalistiek’ en zegt toe te zijn aan, sorry voor het cliché, ‘een nieuwe uitdaging.’ Hij is, samen met zijn vriendin, een bed & breakfast begonnen in de Achterhoek en ik ga daar binnenkort, zo hebben we afgesproken, een weekendje eh… proefslapen. Dan zullen we het, onder het genot van eikenhouten spiritualia, vast wel over dat T-shirt hebben, al weet ik nu al zeker dat ik mijn exemplaar voorlopig nog niet uit de kast hoef te halen. Mocht ik straks in dat Achterhoekse B&B-bedje de slaap niet kunnen vatten dan ga ik gewoon schaapjes tellen. Schaapje 1: Dordt maakt wederom kans om evenementenstad van het jaar te worden. Schaapje 2: Bij Chemours beweren ze er álles aan te doen om de uitstoot van GenX nóg verder terug te dringen. Schaapje 3: Sliedrecht raakt opgewonden vanwege de komst van een eh… Action. Gaap, snurk weg. Nee, ik ben niet blasé, maar dát soort non-nieuws is gewoon écht slaapverwekkend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s