Stadion


variantenEen nieuw stadion voor FC Dordrecht. Hoe vaak heb ik die woorden het afgelopen decennium al niet in mijn krant zien staan? Ik blader wat terug in mijn eigen archiefje en kom allerlei, soms enigszins realistische soms ook weer totaal onzinnige plannen tegen: zo lees ik over een multifunctioneel stadion dat ooit bij de Papendrechtse brug moest verrijzen en verder waren er ooit plannetjes voor stadioncomplexen – al dan niet met mega-bioscioop of met eh… tja, wat dan ook – op Amstelwijck of langs de Provinciale weg. Ook zou er (in 2016) een demontabel stadion in Dordt komen naar het model Qatar. Het bedrijf  Ballast Nedam zou dat, zo werd destijds verkondigd, gaan ‘neerzetten’ voor een eh… prikkie, als een soort ‘proefstadion in aanloop naar dat malle WK aldaar in het jaar 2022. Ja hoor… tuurlijk.
De begrote kosten van het gros van die plannetjes liep meestal in de miljoenen, waarbij dan vaak (zo las ik in die begrotingen) een deel van de benodigde eurootjes zou moeten worden opgehoest door de gemeente (lees: belastingbetaler), een deel door commerciële partijen (al hoorde je nooit wie dan precies) en een deel door eh… ‘geldschieters die met goed gevulde envelopjes met strikjes eromheen vanzelf wel komen aanhuppelen op het moment dat een en ander in gang gezet is.’ Die laatste zin is mijn vrije interpretatie van het begrip ‘wishfull thinking’, want dáár waren de meeste van die begrotingen op ‘gestoeld.’
Dat alles neemt niet weg dat ik het huidige plan, een soort verherbouwplan van het huidige (een profclub onwaardig) onderkomen helemáál niet onrealistisch vind. Daarbij komt dat ik als Dordtenaar en voetballiefhebber oprecht trots ben op het feit dat we hier überhaupt een profclub hebben. Tegelijkertijd heb ik al héél lang mijn twijfels over het feit of die club met een kleine, zij het liefdevolle aanhang, maar zonder serieuze ‘suikeroompjes’ in het moderne profvoetbal ook daadwerkelijk een toekomst heeft. Ik hóóp het van harte, maar ik vrees toch écht dat de situatie van FC Dordrecht momenteel toch écht vergelijkbaar is met die van een op het strand aangespoelde walvis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s