Hotelsoap


HotelgeklungelSorry hoor, dat ik vandaag wat zuur uit de hoek kom. Ik bedoel, als chroniqueur van lief, leed en bestuurlijk gesteggel op dit eiland probeer ik in mijn dagelijkse episteltjes zowel goede moed als een gezonde dosis humor altijd wel de boventoon te laten voeren, maar op de een of andere manier wil me dat dit keer niet lukken. Waarom niet? Omdat er nu eenmaal grenzen zijn aan gestuntel. Soms is gestuntel ‘de column voorbij’, zeg maar. Wat over blijft is een wanhoopskreet met een vraagteken er achter: moet het nou écht twaalf jaar duren om een simpel hotelletje aan het Vrieseplein gerealiseerd te krijgen? Toen ik voor het eerst las over de hotelplannen voor deze plek las ik dat bericht nog zonder bril, droeg wethouder Piet nog een parmantige snor, winkelde Yolanthe nog in Volendam en woonde een deel van het huidige college zélf nog in een hotel, namelijk Hotel Mama. Laat ik het zó zeggen: de kans dat er aan de Cornelis de Wittstraat ooit nog een hotel verrijst, is op dit moment kleiner dan de kans dat de Beatles nog eens bij elkaar komen en die kans is wel héél klein aangezien twee bandleden alweer een tijdje op harples zitten. De verwezenlijking van een hotel bij het Vrieseplein lijkt nog het meest op een slechte soapserie met over geld ruziënde grondeigenaren, plannen die zó megalomaan waren dat de buurt in de vlekken schoot, een exploitant die ineens afhaakte, trage ambtelijke molens vanwege bestuurlijke windstilte en aannemers die (na de crisis) ineens de hoofdprijs gingen vragen. De gemeente had het braakliggende terrein, tussen Blekersdijk en Vrieseweg vorig voorjaar al bouwrijp moeten maken, maar zelfs dát kon niet omdat de grond hier (héél gek) vervuild  bleek te zijn met PFOA of C8, afkomstig van DuPont en/of Chemours. Het afgraven moest dus worden gestaakt omdat het vervolgens volslagen onduidelijk was waar je die grond dan kon opslaan. En nu zijn het gierzwaluwen, mussen en vleermuizen die de hotelontwikkeling in gijzeling nemen. Ik ben benieuwd wat er in de volgende aflevering van deze deerniswekkende soap zit: marsmannetjes misschien?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s