Knipperlicht


ledWat te doen om de Merwedestraat veiliger te krijgen? Automobilsten (stad uit) beschouwen deze straat nog altijd als een voorportaal naar de snelweg en bestuurders die van de A15 afkomen hebben het gaspedaal vaak nog op ‘Rijkswegmodus’ staan. Voor fietsers, bromfietsers en voetgangers is de Merwedestraat daardoor een ware nachtmerrie, want wie richting Papendrecht of Sliedrecht rijdt of naar de supermarkt wil, moet vroeg of laat toch een keertje oversteken. Nu lijkt dat allemaal aardig geregeld met oversteekplekken en verkeerslichten, maar tot op heden zijn er elke dag wel weer wat opgewonden standjes die nog nét even ‘oranje’ willen meepikken en dus met tè hoge snelheid de oversteekplek bij de supermarkten doorkruisen. Dat leidde in het verre en recente verleden tot ernstige ongelukken en voor de omwonenden (velen waren hier al meer dan eens getuige, slachtoffer of bijna slachtoffer van een verkeersongeluk) begint het nu allemaal wel érg traumatisch te worden. Hier moet drastisch iets veranderen, maar wat? Nog meer verkeerslichten? Oversteekbruggen? Strengere snelheidscontroles? Ik zeg: álle beetjes helpen en dus vind ik het idee van Beter voor Dordt om, ter hoogte van die supermarkten, een zebrapad met knipperende lampjes aan te leggen zo gek nog niet. Maar kennelijk denken burgemeester en wethouders daar anders over, daarbij het argument hanterend dat automobilisten dan tè zeer op dat soort lampjes gaan vertrouwen; die dingen kúnnen immers kapot gaan of om welke reden dan ook, even niet zichtbaar zijn. Een belachelijker argument kun je nauwelijks bedenken. Ik bedoel… nu vertrouwen automobilisten toch ook op lampjes, namelijk op het groen, geel of oranje van die aldaar aanwezige verkeerslichten? Volgens mij is alles wat je hier aan extra veiligheidsmaatregelen kunt toevoegen alleen maar winst. Nu had het gemeentebestuur natuurlijk ook even bij buurgemeente Papendrecht kunnen informeren of die lichtjes in de zebrapaden dáár hun nut bewezen hebben, maar kennelijk is de Drechtstedelijke samenwerking inmiddels al zó ver afgebouwd dat even gluren bij de buren al te veel moeite is. Ik vraag me af hoeveel slachtoffers er op de Merwedestraat nog moeten vallen voordat onze bestuurders het eh… knipperlicht gaan zien?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s