‘Aangeraakt’


anwbJa hoor… en de slager verkoopt voortaan vegaburgers, de slijter is bestuurslid van de blauwe knoop geworden en de paus gaat morgen trouwen met Yolanthe. Dat waren de eerste gedachten die door mijn hoofd schoten toen ik dat bericht onder ogen kreeg van de Dordtse projectontwikkelaar Van Pelt. In een brief aan de toekomstige bewoners van de Johan van Beverwijck (dat is het appartementencomplex dat hij gaat bouwen op de plek van het voormalige ANWB-kantoor aan de Spuiboulevard) schrijft hij namelijk het volgende: ‘Alhoewel dit pand op termijn gesloopt gaat worden, hebben wij opdracht gegeven om binnenkort de gevel aan de Spuiboulevard-zijde te reinigen. Wij hebben hiertoe besloten omdat het voorjaar er aankomt, de terrassen aan de overkant dan weer open gaan en wij niet willen dat de bezoekers van de horecagelegenheden en de bewoners van de bovengelegen appartementen tegen de lelijke, groen uitgeslagen gevel moeten aankijken. Daarnaast vormt Dordrecht op 18 april a.s. het decor voor The Passion, die live uitgezonden wordt op NPO1. De route is nog niet bekend, maar mocht deze via de Spuiboulevard lopen dan is de huidige troosteloze uitstraling van dit gebouw geen reclame voor Dordrecht.’
Toen ik dat las brak mijn eh… croc (sorry, die dingen staan nu eenmaal bij m’n tuindeur). Heeft Van Pelt ineens het licht gezien? Is hij ‘aangeraakt’ door hogere machten? Heeft Andries Knevel hem in zijn dromen bestraffend toegesproken? De Van Pelt die ik ken laat pandjes juist het liefst verpieteren om de gemeente snel tot beslissingen te dwingen. Het is juist de tactiek van deze projectontwikkelaar om objecten (zoals Het Teerlink-pand bijvoorbeeld) weg te laten rotten, louter met als doel zijn onderhandelingspositie te verstevigen. Ik heb het vermoeden dat de man een eh… vriendelijk doch vastberaden belletje heeft gekregen vanuit een eh… laten we zeggen wat hooggelegen kantoortje op het Stadskantoor, waar zich doorgaans een nogal lang heerschap bevindt. Nu ben ik doorgaans geen complotdenker hoor, maar ik durf nu óók wel te concluderen dat de Passion-stoet (met dat lichtgevende kruis dus) de Grote Kerk straks gaat ‘aanlopen’ via de Spuiboulevard en de Prinsenstraat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s