Golf


golfEen dagje golfen zet een mens aan het denken. Wat zegt u? Ik op de golfbaan? Jawel… vroeger was golf misschien een sport voor uitgerangeerde bankdirecteuren met een matig huwelijk maar tegenwoordig wordt iedereen in het bezit van een belachelijke broek toegelaten, dus toen iemand mij, vanwege mijn verjaardag, een proefles aanbood dacht ik, waarom niet eigenlijk? Ik sta driftig afslaan te oefenen als er een man op mij af komt die ik me vaag herinner uit de tijd dat hij iets bestuurlijks in een serviceclubje deed, ter compensatie van een mistig middelmanagementsbaantje. Hij is van het type veel gebral, weinig diepgang… zo’n man die aan de bar opzichtig met zijn Audi-sleuteltjes wappert en vervolgens vraagt: ,,Zeg wat rij jij nou eigenlijk?’’
Dat soort figuren vind ik over het algemeen tè onbelangrijk om zelfs maar te negeren, dus ik reageer met een halve frons op zijn openingswoorden: ,,Zo kaerel, woon jij nog steeds in Durdrecht? “ En dat dan op een toon alsof ik het bedwateren nog altijd niet ontgroeid ben en mijn woonplaats een ballingsoord voor leprapatiënten is. ,,Nu heet ik geen Karel (m’n broer wél trouwens), maar ik ging voor het gemak maar uit van de veronderstelling dat hij ‘kerel’ bedoelde en dus antwoord ik met een korzelig: ,,Ja, hoezo?’’
Pierre, want zo heet ‘ie, steekt een verse bolknak in het hoofd en mompelt: ,,Nou ja, ik heb altijd gedacht… da’s geen blijvertje. Die gaat vast een keer zijn heil in beschaafder oorden zoeken… in de heufdstad of zo.”
Dat zette mij toch wel even aan het denken. Waarom ben ik eigenlijk altijd in Dordt gebleven… ook in al die jaren dat ik inderdaad ‘in de heufdstad’ werkte en soms uren in de file stond? Op dat moment bombardeert een overvliegende meeuw een kakelvers kwakkie  poep bovenop ’s mans geruite golfbroek en schalt er onverwachts een, laten we zeggen, venijnig stukje Kromme Elleboog over de fairway. ‘Flikker ‘n pleuresend op, teringtakketiefusvogel’, brult Pierre, terwijl hij zijn eh ‘IJzer 7’ naar de inmiddels verderop gelande meeuw gooit.
Ineens weet ik weer waarom ik zo van Dordt hou.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s