Sneu


driver.jpg‘Ja mevrouw, ik weet het… er zitten nog hiaten in de dienstregeling. Ja meneer, u heeft gelijk, we lopen wat achter op schema.’
Je zult toch maar achter het stuur van een eh… Qbuzz (in de volksmond inmiddels ‘qutbus’ genoemd) zitten en voortdurend aan boze passagiers moeten uitleggen waarom er toch in hemelsnaam nog altijd zóveel mis gaat bij je nieuwe werkgever. Ik vind dat oprecht sneu voor die chauffeurs, want dat zijn over het algemeen immers dezelfde mensen die voorheen onder de, ook al niet bepaald ‘foutloze’, maar iets minder opzichtig falende Arriva-vlag reden en die nu, dankzij die malle ‘wisseling van de wacht’ zomaar ineens het mikpunt geworden zijn van een tsunami aan frustraties. Geloof me, de bussen in Dordt en Drechtstreek worden over het algemeen uitstekend bestuurd door toegewijde chauffeurs die zich momenteel voelen als Max Verstappen in een Dacia; je wil je rondje wel op schema afleggen, maar eh… het gaat gewoonweg niet. Sneu dus. Ik vind sneu trouwens een mooie, maar helaas wat vergeten uitdrukking, al moet je dat woordje natuurlijk wel op de juiste manier gebruiken. Ik heb oud-tantes die de ramp met de Titanic sneu vonden, maar dat is toch écht een verkeerde woordkeuze. Sneu is namelijk een tikkie triest, maar nou ook weer niet rampzalig. Sneu bijvoorbeeld zijn mensen die een kwartier voor de opening van de Hema al voor de deur staan, sneu is ook een beetje – al zeg ik dat niet graag – carnaval in Dordrecht, sneu is het als ál je net gekochte mandarijntjes zuur zijn, sneu is het als je van voetbal houdt, maar door een malle speling van het lot supporter van FC Dordrecht bent geworden of (zoals ik) van Feyenoord. Sneu is het sowieso als je Geert Wilders heet en nóg sneuer is het als je dan óók nog eens op de snelweg wordt ingehaald door een bralbal in een Porsche die Thiery heet.
Ik wou alleen maar zeggen: laten we vooral vriendelijk blijven richting ‘onze’ Qbuzz-chauffeurs. Zij sturen goed… het is het management dat daar wat minder bedreven in is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s