Hutje


hutjeMag je als binnenstadsbewoner klagen over zaken als drukte en geluidsoverlast? Of heb je geen recht van spreken omdat je nu eenmaal bewust voor een bestaan in het stadscentrum gekozen hebt? Waarom ik die vraag opwerp? Vanwege de soms wat ongenuanceerde discussies die ik op de Facebookpagina van mijn krant aantref, naar aanleiding van enkele artikelen over, laat ik zeggen, ‘het eeuwige spanningsveld’ tussen horeca en centrumbewoners. Zo ergert het Dordtse raadslid Rolin den Heijer (VVD) zich aan de soms wat slappe houding van de gemeente als het gaat om horeca in de binnenstad. ,,We gaan veel te vaak door de knieën voor individuen en dat gaat ten koste van de bruisende binnenstad. We moeten eens een keer keuzes durven maken.” Daar heeft Den Heijer een punt, al vind ik dat hij een en ander wel erg zwart-wit stelt. Het is nou ook weer niet zo dat bewoners van de Dordtse binnenstad maar voortdurend over van alles en nog wat lopen te zemelen… en als er dan tóch een keer geklaagd wordt is het (uitzonderingen daargelaten) meestal ook wel terecht. Ik woon al tientallen jaren met héél veel plezier in het centrum en heb daar destijds ook vol overtuiging voor gekozen, want een bestaan in een buitenwijk past gewoon niet bij me. Ik ken heel veel mede-binnenstadsbewoners die ik zelden hoor mopperen over het feit dat het hier soms (ja, soms… want zó levendg is Dordt nou ook weer niet) wat druk of lawaaiig is. Integendeel: de meeste binnenstadsbewoners vinden het juist heerlijk om eh… bij mooi weer lekker op een terrasje te kunnen zitten en de meeste binnenstadsbewoners zijn blij met restaurants, evenementen, de markt, een bioscoop en een theater ‘om de hoek.’Nee, de meeste binnenstadsbewoners willen niet eens in een rustig woonwijkje wonen. Nou ja, soms misschien even… als er weer eens een halve gare tegen je voordeur staat te zeiken, of als er op een nacht wat dronken droppies een domme ruzie voor je slaapkamerraam staan uit te vechten. Ja, dán verlangen we wel eens, voor één nachtje, naar zo’n heerlijk hutje op de hei.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s