Mazzel


noiseNatuurlijk ging het over het weer, over wielrennen en over die gezellige drukte in de Dordtse binnenstad. Maar het echte gesprek van de dag ging zondag over iets heel anders. Tijdens mijn middagrondje met Blafmans én vanaf het moment dat ik (ná de Ronde van Vlaanderen) zelf voor een paar uurtjes op een terras plaatsnam ben ik er maar liefst een keer of tien op
aangesproken. Een kleine samenvatting van wat ik die middag te horen kreeg: ,,Waarom
mogen drie quadbestuurders al herrie makend en met véél te hoge snelheden op de Groenmarkt zó lang hun goddelijke gang gaan zonder dat er ook maar iemand in greep?’’
En: ,,Ze hadden geen geluiddempers in hun uitlaat, dus er wás, ja zelfs los van hun snelheid, wel degelijk een reden om die gasten op de bon te slingeren.’’
Maar er was nog méér aan de hand, want afgelopen zondag nam een andere groep (tweewielige) motorrijders weer eens ‘bezit’ van het Schefferplein. Nu is dát op zich het probleem niet, want motorrijders die rekening houden met hun omgeving zijn wat mij betreft altijd en overal welkom. Nee, het betrof hier een clubje treiteraars dat er behagen in schiep de gashendel (ja, ook stationair) meermalen minuten achtereen lekker open te draaien en
daarmee elk mogelijk gesprek op en rond het plein wist te verstommen. Nu kan ik over het algemeen best wel lachen om motormuisjes met een overdosis aan bewijsdrang ter compensatie van een vermoedelijk wat klein pikkie, maar in dit geval liep het toch écht de spuigaten uit.
Op een gegeven moment gingen, als gevolg van die enorme bak herrie, zelfs allerlei alarmen in winkels aan en begonnen er op het plein kinderen te huilen. Nóg later die middag zag ik met eigen ogen hoe die eerder genoemde quadrijders met een snelheid van minstens 80 kilometer per uur vanaf de Visstraat het Bagijnhof oprijden richting La Venezia. Die gasten, die de binnenstad overigens al vele zomers achtereen terroriseren, hadden pure mazzel. Welke mazzel? Dat er toevallig op dat moment even nét geen kind, oudere of hond overstak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s