Complotgekkies


vaxMooi dat Eva Jinek er onlangs aandacht aan besteedde en dat zij dit onderwerp nu eens bewust behandelde zónder weer eens een trits aan complot-gekkies aan het woord te laten. Die heb ik de laatste jaren namelijk al genoeg aan het woord horen komen in praatprogramma’s. Waar ik het over heb? Over die malle prikweigeraars, die hun kennis en kunde over de nut en de noodzaak van het vaccineren, of beter gezegd, het niet-vaccineren van hun kinderen (tegen bof, mazelen en rode hond) hebben opgedaan door een beetje op het internet te struinen. Vooral Facebook, dat zich meer en meer manifesteert als hét ‘uitlaatveldje’ van leegschedels met grote waffels, staat bol van de complottheorieën over de zogenaamde ‘gevaren’ (je zou er autisme door kunnen oplopen) van inenten. Door die enorme brei van alles-vertroebelende misinformatie komen er de laatste jaren steeds meer van die idiote anti-vaxxers bij en dát kunnen we nou juist nét niet hebben in deze regio, waar de geloofsweigeraars (‘Als mijn kind iets krijgt is het Gods wil’) tóch al zo’n enorme deuk slaan in die ó zo noodzakelijke groepsimmuniteit. Wat dat is… groepsimmuniteit? Eigenlijk een soort beschermingspantser, een protectiekordon zeg maar, gevormd door mensen die hun kinderen wél laten inenten. Als minstens 95 procent van de kinderen en volwassenen in een specifiek gebied is ingeënt, wordt de mogelijke verspreiding van een aantal ziektes namelijk geneutraliseerd. De weigeraars worden als het ware ‘beschermd’ door die niet-weigeraars. Helaas komt die ‘veilige’ 95 procent (we zitten er in deze regio inmiddels zelfs al een beetje onder) de laatste tijd meer en meer in gevaar door een steeds wankeler wordende optelsom van geloofsweigeraars én dat toenemend aantal internetmalloten. De vraag is: wat is nu wijsheid? Ouders verplichten hun kinderen te laten inenten staat immers haaks op de Grondwet, die stelt dat elk mens recht heeft op ‘onaantastbaarheid van zijn of haar lichaam.’ Om die reden neig ik dan ook naar andere dwingende maatregelen richting die groeiende dwarsliggersbrigade: weigerouders korten op de kinderbijslag bijvoorbeeld en hun kinderen niet toelaten in crèches en kleuterscholen. De risico’s zijn gewoon té groot geworden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s