‘Verpieterbeleid’


balOoit was Dordrecht een heus sportbolwerk… ‘we’ waren vooral een voetbalstad (met maar liefst 28 voetbalclubs), maar ook een stad waar korfbal (op het hoogtepunt met 10 verenigingen), tennis (vroeger 9 clubs) volleybal (Bouwlust Orawi), basketbal (Frisol/Rowic), judo en atletiek op hoog niveau bedreven werden. Ook heb ik hier nog boks- en motorcrosswedstrijden gezien en eh… motoball, een soort voetbal met crossmotoren. In Wielwijk werd een behoorlijk potje rolhockey gespeeld door AGOR, een afkorting die stond voor ‘Alles Gaat Op Rolletjes.’ Daarmee ben ik er nog niet, want ook minder ‘typisch Hollandse’ sporten als rugby, ijshockey en American Football stonden, of staan hier nog steeds op het ‘keuzemenu’ voor de liefhebber. Verder is Dordt een zwemstad, een waterpolostad, een roeistad en tegenwoordig óók nog eens dé shorttrackhoofdstad van Nederland. Mijn excuses aan alle sporten en sporters die ik nu vergeten ben: honkbal bijvoorbeeld, want geloof me, iedereen in Nederland die van honkbal houdt kent The Hawks en ‘onze’ DRC De Mol is een begrip bij wielersportliefhebbers in het hele land. Nu hou ik ermee op… wat ik alleen maar wil zeggen is dat het me pijn doet om te moeten constateren dat we vandaag de dag kennelijk een college hebben dat niet bepaald sportminded te noemen is. Het is schandalig hoe de politiek momenteel op dit eiland met sportclubs om gaat: voetbalclub OMC moest wijken uit de Corridor vanwege ‘klachten uit de buurt’ (maar volgens mij toch vooral omdat de gemeente op dit kostbare stukje grond bouwkansen zag) en ten aanzien van voetbalvereniging Dubbeldam, tafeltennisclub TTVD en korfbalclub Movadowordt door dit college een ‘verpieterbeleid’ gevoerd waar projectontwikkelaar Van Pelt (van dat instortende Teerlink-pandje) een puntje aan kan zuigen. En nu maakt dit college met een wel héél slecht gefundeerd ‘alles-onder-een-dak-plan’ (in en om een soort ‘verherbouwd’ FC Dordrecht-stadion  aan de Krommedijk) het leven weer zuur van iedereen die DFC, RCD en The Hawks een warm hart toedraagt. Dit gemeentebestuur is, als gevolg van onkunde en besluiteloosheid, hard bezig de sport op dit eiland naar de vernieling te helpen en dát kan toch nooit de bedoeling zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s