Winkelleegstand


uitverkoopHet gaat goed met de winkels in Woerden. De leegstand, waar ook deze gemeente de afgelopen jaren ernstig mee te kampen had, is er in relatief korte tijd teruggedrongen van 12 naar 6 procent. U zult misschien denken wat kan mij dat nou schelen, maar het feit dat de middenstand in Woerden momenteel zo floreert heeft veel, zo niet alles, te maken met de voormalige Papendrechter Gerard Kremers. De wat oudere erwtenpellers herinneren hem zich vast nog wel van de wijnhandel die hij in Papemdrecht bijna 19 jaar ‘bestierde’ en ook was hij daar gemeenteraadslid en voorzitter van winkeliersvereniging Wilgendonk. In Woerden waar deze voormalige (overigen officieel gepensioneerde) Papendrechter inmiddels woont, manifesteert Kremer zich al een tijdje buitengewoon succesvol als ‘Intermediair Retail Binnenstad’ en daardoor staan er in het Woerdense stadshart eigenlijk nauwelijks nog winkelpanden leeg. En mocht dat dan tóch het geval zijn, dan zorgt retail-duizendpoot Kremer er, in nauw overleg met alle betrokken partijen, voor dat die leegstaande plek weer razendsnel wordt opgevuld door een onderneming die, zo luidt zijn filosofie, ‘een aanvulling moet vormen op het al bestaande aanbod’: géén wildgroei dus aan kapperszaken, nageslstudio’s en belwinkels en geen tijdelijke houtje-touwtje-oplossingen in de vorm van ‘hit and run-partijverkopers.’ Ook maakt Kremer, met gemeentelijke ‘ruggensteun’, heldere afspraken met pandeigenaren om te voorkomen dat huurprijzen in de Woerdense winkelstraten te veel uiteen gaan lopen met als gevolg dat er in deze gemeente eigenlijk nooit meer leegstaande panden staan te verpieteren.
En nu weet ik niet of Dordt óók over een zogeheten ‘Intermediair Retail Binnenstad’ beschikt en mocht dat zo zijn dan wil ik die persoon zeker niet beledigen maar ik zou hem of haar wél aanraden om eens een weekje met Kremers in Woerden mee te huppelen. Waarom? Omdat het in ons eigen stadshart op dit gebied maar nauwelijks opschiet. De winkelleegstand in de binnenstad blijft hier al sinds jaar en dag ‘hangen’ op ongeveer 13 á 14 procent en het middengedeelte van de Voorstraat ziet er al veel te lang uit als het decor van een groezelige griezelfilm. Ik zeg dus: geen woorden maar eh… Woerden..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s