Gaat u mee?


kees museum bewerkt 2‘’Er zijn van die kunstwerkjes waarbij je denkt, eigenlijk zijn het prachtig geschilderde columns. Hier wordt een verhaal verteld… nee, niet in woorden, maar in verf. Gaat u met mij mee op ontdekkingsreis? Dan zet ik, speciaal voor u, al die prachtige penseelstreken weer om in mijn eigen woorden.’’

Journalist, columnist en programmamaker Kees Thies werkte ooit als pr-man voor het Dordrechts Museum. Hij werd daar niet alleen verliefd op de collectie, maar ‘herkende’ er óók diverse kunstenaars uit een ver of recent verleden in hun rol als verslaggever van hun tijd.

‘’Nu vertelt elk schilderij natuurlijk een verhaal, maar er hangen daar diverse werken aan de wand die je als het ware kunt ‘lezen’ als een nauwgezet journalistiek verslag, als een heerlijke kroniek, een indringende impressie of een goed getimed fotomoment. Langs die werken leid ik u graag rond, tijdens mijn geheel persoonlijke expeditie in gesproken columns.’’
(Foto: Jörgen Snoep i.o.v. Dordrechts Museum)

U kunt zich aanmelden op:

https://www.dordrechtsmuseum.nl/activiteiten/keesthies/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s