Jokkebrok


lyeLeugenaar is een beladen begrip in de politiek en je hoort dat woord er dan ook zelden gebruiken. Zelfs de oppositie ‘strooit’ er zuinig mee, want wie iemand van liegen beschuldigt moet dat wél hard kunnen maken en dus worden in deze ‘tak van sport’ vaak voorzichtige termen gebruikt als ‘u doet de feiten geweld aan’ of ‘u spreekt bezijden de waarheid.’ Héél soms hoor je in debatten het woordje ‘jokkebrok’ wel eens opduiken en ook al betekent dat precies hetzelfde als leugenaar, het klinkt een stuk minder ernstig. Een politicus die aantoonbaar gelogen heeft of feiten heeft achtergehouden (óók een vorm van liegen) is meestal héél snel een eh… ex-politicus, want wegens gebrek aan draagvlak en gevaar voor stemmenverlies voorlopig ‘onbruikbaar.’
En nu mijn punt: hoe hard is (of zacht) zal de tik zijn die de momenteel na een hartoperatie revaliderende wethouder Piet Sleeking (BVD) onder het motto ‘liar, liar, pants on fire’ straks (als hij weer hersteld is) van de gemeenteraad om de oortjes krijgt wegens het achterhouden van informatie? En mócht hij die oorvijg al krijgen, betekent dat dan het einde van ’s mans politieke loopbaan? Even de feiten: in april 2016 al was de wethouder op de hoogte van het voornemen van ‘het Leger’ om de dagopvang (destijds gevestigd aan de Dubbeldamseweg Noord) over te brengen naar het Kromhout. De omwonenden hadden dat dus al jaren kunnen weten, maar Sleeking besloot een en ander pas in de zomer van 2018 naar buiten te brengen…. net ná de gemeenteraadsverkiezingen. Dat voelt al wat‘verdacht’ aan en voelt nog dubieuzer aan in het licht van het feit hij, kort vóór die verkiezingen, nog populariteitspuntjes in die buurt sprokkelde met de boodschap dat een ándere instelling (Yulius) daar zou gaan verdwijnen. In feite trakteerde Sleeking dus op gebak zonder er bij te vertellen dat de slagroom daarop over de datum was. Het zal mij benieuwen of dat straks tot a. een motie van treurnis (snik), b. een motie van afkeuring (foei) of c. een motie van wantrouwen (doei) leidt. Op mijn Toto-formulier heb ik alvast b. ingevuld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s