Lijdensweg


bvddHet zal wel door de Passion komen die we net achter de rug hebben… ik zie namelijk ineens overeenkomsten tussen dat EO-spektakel en de lijdensweg die Beter voor Dordt momenteel bewandelt. Bij deze partij, die acht jaar geleden op dit eiland nog zo’n legendarische verkiezingsoverwinning boekte door maar liefst 15 van de in totaal 39 ‘Dordtse’ zetels binnen te slepen, wordt momenteel, zo vermoed ik, nog maar bar weinig gelachen. Na een periode van intern geruzie, die er toe leidde dat diverse discipelen van het eerste uur (onder andere ‘Judas’ Groeneweg en eh ‘moeder Maria’ Kuhlemeijer) hun founding father Piet Sleeking de rug toe keerden, hoor ik het destijds zo massaal Halleluja roepende electoraat vandaag de dag harder mopperen dan ooit tevoren.
Dat de partij ‘over de hele bandbreedte’ altijd al wat visieloos was schreef ik al vaker, maar de aanvankelijk nog verfrissend ogende daadkracht die daar tegenover stond maakte in de beginjaren nog een hoop goed. Nu zie ik vooral misère binnen een partij waarvan ‘roerganger’ Sleeking (momenteel herstellende van een zware hartoperatie) in de loop der jaren steeds meer regenteske trekje begon te vertonen… iets waarvan hij nou juist zijn voorgangers, vooral die van de PvdA, zo graag mocht beschuldigen. Het is wel duidelijk dat de partij (inmiddels nog slechts acht raadszeteltje sterk) zich momenteel bevindt in de hoek waar de klappen vallen: zo heeft Sleeking, als hij straks weer hersteld is, heel wat uit te leggen aan de gemeenteraad wegens het te lang ‘onder de pet houden’ van informatie over de verhuizing van de dagopvang van Het Leger des Heils en draagt wethouder Marco Stam tegen wil en dank een pijnlijke doornenkroon op het hoofd in de vorm van een ‘sportdossier’ waarvan een headbangende hardrocker nog schele hoofdpijn krijgt. Intussen doet de beste wethouder die de partij ooit had kunnen leveren (voormalig BVD’er Jacqueline van Dongen) héél behoorlijk haar werk, maar dan wél voor een andere partij (ABZ) en óók nog eens aan de overkant van de rivier, namelijk in Zwijndrecht.
Je zou er bijna een testament over kunnen volschrijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s