Dordtpas


dordtpasTja, de Dordtpas. Ik ben daar op zich niet tegen, want zo’n pas levert, vooral voor mensen die het even niet zo breed hebben, leuke voordeeltjes op, zoals kortingen op museumkaartjes, lidmaatschappen van sportclubs, overtochtjes met de waterbus en noem maar op. Waar ik wél tegen ben is dat malle idee van het gemeentebestuur om die pas vanaf volgend jaar in te gaan zetten als vervanging voor de jaarlijkse honderd euro die mantelzorgers in deze stad al sinds jaar en dag (méér dan terecht) ontvangen. Waarom? Omdat ik het een klap in het gezicht vind van die 2500 vaak keihard werkende mensen op dit eiland die hier alleen maar bij inschieten. Die Dordtpas, eigenlijk bestemd voor de minima in deze stad, vertegenwoordigt namelijk een waarde (aan kortingen dus) van 60 euro en dat is uiteindelijk gewoon 140 euro minder dan die tweehonderd euro die mantelzorgers hier tot dusver cash in het handje kregen. Daarbij komt dat de kans dat de zorgverlenende ontvangers van al die op die pas aangeboden reducties niet eens volledig gebruik zullen maken. Wat heb je bijvoorbeeld aan een korting op je museumkaartje als je niet eens de tijd hebt om naar een museum te gaan? En dan nog wat… wat moet je als mantelzorger in hemelsnaam met al die aan Dordt gerelateerde kortingsmogelijkheden als je alleen maar om de andere dag uit Lage Zwaluwe overkomt om hier je oude moeder te verzorgen? Nee, in mijn ogen is het ‘opdringen’ van die Dordtpas aan mantelzorgers niets anders dan een verkapte bezuinigingsmaatregel én een ordinaire ‘Tom Poes verzin een list-list’ om de invoering hiervan in deze stad tot een exploitatiesucces te maken. Ja, het maakt me echt boos, want de mensen die straks zo’n pas in de maag gesplitst krijgen verdienen namelijk helemaal geen tik om de oortjes, maar juist een aai over de bol en een financieel ruggensteuntje. Handhaven dus, die honderd euro voor mantelzorgers. En die Dordtpas? Gewoon lekker er bij doen. Daar heb ik, als Dordtenaar, bést wel belastingcentjes voor over en ik heb zo het vermoeden dat ik daarin niet alleen sta.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s