‘Valsspelers!’


wielrenner boosIk weet het… ik moet wat vaker gaan fietsen en die milieuverontreinigende scooter laten staan, maar relaxed rondtuffen langs de oevers van mijn eiland is nu eenmaal mijn guilty pleasure. Tijdens mijn ritjes neem ik vernederingen, zoals regelmatig ingehaald woorden door ‘koersende’ pensionado’s in té strak en oogverblindend lycra, op de koop toe, dus oordeel niet te hard over me. Trouwens, ik heb gelezen dat er een helmplicht aan zit te komen voor blauwe kentekens, zodat ik volgend jaar misschien wel zo’n zweterig ei op m’n knijter moet zetten, dus heb ik me voorgenomen (sorry ijsbeertjes) dat ik deze zomer nog even schaamteloos van mijn snorscootertje ga genieten. Daarna ga ik misschien ook wel zo’n neonkleurig spandex-outfitje kopen en da’s voor niemand leuk, dus wees maar blij dat ik voorlopig nog even op mijn ronkende ‘Holleedertje’ zit.
Tijdens mijn tochtjes in de buitengebieden word ik nog wel eens aangezien voor gangmaker. Ik bedoel, dat ding van mij gaat, als ik wind mee heb, soms nét iets harder dan wettelijk is toegestaan en dus komt het nog wel eens voor dat er zomaar ineens zo’n Zoetemelk senior aan mijn achterwiel blijft kleven. Op die momenten hang ik met alle liefde even de Joop Zijlaard van de polder uit, alleen had ik laatst een wel héél chragrijnig type achter me hangen. Ik had mijn hijgende bumperklever al een kilometer of drie keurig uit de wind gehouden, tot we werden ingehaald door een kwiek echtpaar op E-bikes, u weet wel, met van die matching ANWB-windjekkies. Dát zat Zoetemelk niet lekker en al kreunend kletste hij ‘uit m’n hol’ (zo heet dat nou eenmaal in Knetemann-termen) om op jacht te gaan naar het nét iets harder rijdende echtpaar. Helaas kon hij nét niet bij ze in het wiel komen en dat maakte hem woedend. ,,Ja gotverdegotver, zó kan ik het ook, valsspelers’’, brulde hij ze nog toe. Daarop draaide de vrouw van het stel zich om en riep in onvervalst Dordts: ,,Nie vloeken joh… tis Paase,’’
Toen ben ik maar even gestopt. Rijden met een lachstuip is mij te gevaarlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s