Probleem?


chemours1Hoe los je een probleem op? Nou, simpel… door het niet langer als probleem te beschouwen. Kunt u mij nog volgen? Nee? Dan haal ik er een voorbeeldje bij. Stel je bent een heel succesvol bedrijf in Dordrecht, ik noem maar een naam… DuPont of eh, Chemours… en je maakt leuke winstjes met het produceren van allerlei chemische goedjes waarmee je bijvoorbeeld pannetjes en verpakkingsmaterialen kunt beschermen. Je producten vliegen wereldwijd als warme broodjes over de toonbank, maar er kleven helaas wel wat nadeeltjes aan. Bij het productieproces kom je namelijk met reststoffen te zitten en die móet je uiteindelijk toch ergens kwijt. Waar? Nou eh… in de rivier bijvoorbeeld, die toch al naast de fabriek ligt. Kan dat kwaad? Tja, dat weten we nog niet, althans niet op langere termijn. Wat we wél weten is dat laboratoriumratten die aan die reststoffen zijn blootgesteld tumoren ontwikkelen in hun nieren, lever en testikels en we weten ook dat een bevolkingsonderzoek in de VS (waar ze nét zo’n fabriekje hebben staan) heeft uitgewezen dat er allerlei hele dubieuze kwalen ontstaan bij mensen die daar in de buurt wonen. Die kregen zomaar ineens (hoe sneu nou toch) allerlei soorten kanker en ontstekingen in het lichaam. Probleem? Nee hoor… niet volgens minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. Zij is van plan om Chemours in Dordrecht een vergunning te verlenen voor de directe lozing van maximaal vijf kilo aan de fluorhoudende stoffen FDR902/903 en maximaal twee kilo PFOA op de Nieuwe Merwede. Op die manier wil de minister de lozingen van dit bedrijf legaliseren. Probleem opgelost, want eh… ‘gelegaliseerd’, dus geen probleem meer.
Tja, zo kan ik het ook. Ik heb bijvoorbeeld een heel leuk idee om fietsendiefstal in dit land tegen te gaan. Gewoon niet meer strafbaar maken… pak lekker die fiets van uw ouwe, weerloze buurvrouw af of haal er gewoon eentje uit de etalage bij uw lokale fietsenhandelaar. Als we met z’n allen afspreken dat dit voortaan legaal is, reduceren we in dit land het aantal fietsendiefstallen tot nul. Ik zeg: Kies Thies… voor al uw problemen.

3 reacties

 1. Goede correcte column, alleen jammer dat het nieuws cq feiten niet tot die 2 verdwaalde hersencellen van Cora van Nieuwenhuizen door zullen dringen.

  • Nee, daar ben ik het niet mee eens, dat politici verdwaald zijn.
   Sterker nog, eerder medeplichtig bewust?

   99% van alle politici krijgen de juiste positie toegeschoven, mits ze de verborgen agenda handhaven.
   deze wordt gevoed door het grote geld, zoals multinationals bijv. , DuPont is er één van.

   Dit land is als vele landen (vooral de westerse samenleving) een schijndemocratie/moderne dictatuur….
   een mix van fascisme en communisme…

   de geschiedenis herhaald zich, maar telkens in een andere vorm, kijk maar eens goed om u heen.
   Langzaam worden we één wereldstaat, stapje voor stapje worden wij door alle zgn bedoelingen bang gemaakt en in een strak regime gerommeld, …door eigen politici.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s