Maasplaza


maasplazaGoed idee om die al jaren leegstaande kantoren boven Maasplaza om te bouwen
tot huurwoningen. Ik hoop dat de 42 appartementen die hier komen qua prijs
niet al te veel uit de bocht gaan vliegen. Er mag op dit eiland van jekkies en sjekkies dan behoefte zijn aan huizen in het wat duurdere segment, er is in deze stad volgens mij toch minstens zoveel vraag naar woonruimte voor
mensen die wat minder hoog op de portemonnee zitten.
En ja, ik weet het… met het oog op het (toekomstige) voorzieningenniveau kun je het een gemeentebestuur op zich niet kwalijk nemen dat men, waar het gaat om het gemiddelde inkomensniveau van de inwoners, streeft naar ‘een stapje hoger’, maar feit is en blijft dat Dordt van oudsher een arbeidersstad is en dat is niks om je voor te schamen. Dordt is en wórdt ook nooit een eh… Wassenaar en dus sta ik op het standpunt dat er tegenover elke ‘duurdere’ woning die we hier bouwen ook een huis of appartement moet komen dat voor mensen met een gemiddeld inkomen betaalbaar is.
Los daarvan vind ik het mooi dat we in deze stad momenteel behoorlijk voortvarend bezig zijn met het ‘omvormen’ van leegstaande kantoorkolossen tot woonruimte. Zo vind ik dat project Tomadohuis meer dan geslaagd (betaalbaar ook) en ook dat (nu zwart-witte) appartementencomplex aan de Spuiboulevard mag er zijn.
Ik hoop natuurlijk dat die Maasplaza-woningen er snel komen, al erger ik me weer ouderwets aan het feit dat ‘onze’ welstandscommissie weer eens een totaal onbegrijpelijk plasje over het plan moest doen. Dat clubje gaat nog niet akkoord met de plannen omdat de projectontwikkelaar de kleine vierkante ramen in de gevel wat groter wil maken. Dát zou, zo stelt de commissie, het originele ontwerp van Maasplaza te veel verstoren.
Ja hoor… dat ontwerp zette Dordt destijds nou écht definitief op de architectonische wereldkaart. Benieuwd hoe de raad reageert op die onzin van deze ‘beroeps procesvertragers’, die volgens mij vooral bezig zijn hun bestaansrecht te legitimeren door op elk bouwkundig slakje een héél pak Jozo-zout te leggen.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s