‘Op de rails’


blij1Ik ga in deze column reclame maken… nee, niet voor mezelf, maar voor een evenement dat komende zondag (26 mei) gaat plaatsvinden in de creatieve broedplaats DOOR aan de Spuiboulevard. Het betreft hier een veiling van prachtige kunstvoorwerpen, waarvan de opbrengst ten goede komt aan twee fantastische doelen. En ja, ik weet het… dat zijn veel superlatieven in één zin, maar ik heb de eer om die middag als veilingmeester te mogen optreden en dat doe ik natuurlijk het liefst voor het oog van een stampvolle zaal
met veel ‘tegen-elkaar-op-bieders’ zeg maar.
De veiling wordt georganiseerd door Studio Blijmakers van de onvermoeibare Dordtse onderneemster en creatieve duizendpoot Erica de Winter. Zij doet dat in samenwerking met de stichting Geef het Dordt, gerund door een andere ijzersterke Dordtse vrouw namelijk Susan de Groot, dat onlangs een nieuw onderkomen betrok in de voormalige dansschool van Trudy Overduin aan de Merwedestraat. Voor beide vrouwen én voor beide stichtingen heb ik een zwak van hier tot Tokio. Waarom? Omdat ze zich allebei, zij het op totaal verschillende manieren, bezig houden met eigenlijk precies hetzelfde: namelijk mensen nieuwe kansen bieden… hoop geven… sterker maken. Blijmakers stelt mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH) en met een niet altijd zichtbare beperking in de gelegenheid om creatieve workshops te geven en te volgen en zet ze daarmee als het ware weer op de rails. Geef het Dordt zorgt ervoor dat goederen (meubels, witgoed etc) een tweede leven krijgen, bij hen die dat nou nét even heel hard nodig hebben. Op die manier zet Geef het Dordt dus uiteindelijk ook weer mensen op de rails. Dát vind ik prachtig en dus ga ik me komende zondag, in mijn rol als veilingmeester, in het zweet werken voor beide stichtingen en ik hoop dat u massaal komt kijken en natuurlijk uw portemonnee meeneemt.
Wat er zondag allemaal precies aan kunstwerken geveild wordt? Te veel om op te noemen eigenlijk. Kijkt u zelf maar even op de website van de Stichting Studio Blijmakers en maak alvast uw keuze.

Hier de link: https://ericadewinter.nl/events/event/blijmakers-kunstveiling/

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s