Pokerspel


pokerWat krijg je als je niet al te hoog geklasseerde amateurs laat voetballen tegen doorgewinterde profs? Meestal billenkoek toch? Mij slaat in ieder geval altijd een beetje de schrik om het hart als ik lokale bestuurders (uiteindelijk niets meer dan goedwillende amateurs) op die grote groene mat ‘in de slag’ zie gaan met handige jongens en meisjes uit het bedrijfsleven. En zo kom ik uit bij het volgende: kent u die mop van die gemeentebestuurders die een villapark voor miljonairs wilden bouwen op een van de mooiste stukjes groen (de Zuid- en Bovenpolder) van dit eiland? Enkele jaren geleden begon ik een column over het Belthurepark met precies diezelfde zin en wellicht herinnert u zich ook de ‘clou’ van dat mopje nog wel… die miljonairswijk (eerder aangeduid als ‘Golf en Wonen’) kwam er uiteindelijk niet en dat was op zich prettig nieuws voor iedereen die de polders op dit eiland graag een beetje groen houdt. Alleen had die bestuurlijke beslissing om dit prestigieuze, maar moeizaam verlopende project in een dermate laat stadium af te blazen destijds wél een behoorlijk bitter bijsmaakje. Er was door de gemeente namelijk al voor minstens vijf miljoen aan voorbereidingstijd (en geld) in het plan gestoken en hoe je het ook wendt of keert… dat zijn uiteindelijk wel centjes die, door u en mij (belastingbetalers dus) dienen te worden opgehoest. Maar daarmee was het nog niet klaar want de bij dat project betrokken ontwikkelaars, zo voorspelde ik destijds, komen op een dag natuurlijk ook nog een keertje met hún schadeclaim aankloppen. Die dag lijkt nu aangebroken, want ‘uitgenaste’ bedrijfsjuristen van BPD uit Hoevelaken (dat bedrijf zat destijds ‘kniediep’ in dat project) hebben natuurlijk geen greintje medelijden met naïeve gemeentebestuurders die aan de grote-mensen-tafel willen pokeren terwijl ze hooguit wat klaverjas-ervaring hebben. Of de Raad van State uiteindelijk voor honderd procent ‘mee’ zal gaan met die negen miljoen die deze projectontwikkelaar nu van de gemeente wil zien is nog de vraag, maar ik vrees met grote vreze dat ‘we’ met z’n allen toch gaan opdraaien voor een substantieel deel van dat bedrag.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s