Dordts tintje


ndEen klein jaar geleden had ik in mijn maandelijkse theatertalkshow Kunstmin Live, waarin ik samen met (ex-Berini) Marjolein Meijers al vier jaar achtereen prominente Nederlanders ontvang, de zangeres Lenny Kuhr te gast. De wat oudere lezers zullen zich haar ongetwijfeld herinneren van het liedje ‘De Troubadour’ waarmee ze in 1969 het songfestival won en natuurlijk sloten we die avond, voor een uitverkochte zaal, af met een meezing-versie van die evergreen en ik (ouwe hippie) betrapte mezelf er op dat de tekst van dat lied nog geheel en al op mijn harde schijf stond. Enkele maanden daarvoor was musicalster Bill van Dijk (tegenwoordig een begenadigd blueszanger) onze gast en ook toen konden we er natuurlijk niet omheen om een clipje te laten zien van zijn songfestivalavontuur in 1982, dat zich destijds in het Britse Harrogate afspeelde. Het nummer ‘Jij en ik’ dat hij daar zong was ik eerlijk gezegd wél vergeten. Maar wacht even… zei ik nou Harrogate? Waar ligt die plaats eigenlijk en eh… songfestivals worden toch altijd in wereldsteden georganiseerd? Nou nee dus, want Harrogate is een plaatsje in North-Yorkshire met maar nét 85.000 inwoners en da’s veel kleiner (ja, ook in oppervlakte) dan Dordrecht. Ik trek die vergelijking omdat er op dit eiland, daags na de overwinning van Duncan, stemmen opgingen om het songfestival volgend jaar naar hier te ‘halen.’ Dordt vormde onlangs immers het mooiste decor ooit voor De Passion dus waarom niet eigenlijk? En natuurlijk sta ik sympathiek tegenover dat idee, al vrees ik dat we, gezien het feit dat we hier simpelweg niet over een Ahoy of een Arena beschikken, geen schijn van kans maken. Dat neemt niet weg dat we het songfestival van volgend jaar best een Dordts tintje kunnen verschaffen. In mijn ogen is een heuse schapekop namelijk de ideale kandidaat om Nederland volgend jaar op dit internationale podium te vertegenwoordigen. Die Dordtenaar heeft namelijk alles mee: zijn muziek is ‘helemaal nu’, zijn meest recente album Diamant is qua composities en arrangementen van zeer hoog niveau, hij is ook lekker eigenzinnig en eh… hij ziet er nog goed uit ook. Kortom, ik zeg… Nielson.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s