Digi-lezen


schuldhulpEen van de voordelen van een abonnement op deze krant is dat je digitaal nagenoeg álle edities kunt lezen. Niet dat ik dat nou dagelijks doe – ik zou er een dagtaak bij hebben – maar ik vind het leuk om op gezette tijden te polsen hoe mijn collega-columnisten in andere steden en regio’s over bepaalde zaken denken. Daarbij komt dat ik met volle teugen geniet van de Haagse humor van Sjaak Bral en van de ‘recht-voor-z’n-raap-schrijfstijl’ van Rotterdamse Carrie. Het is trouwens ook leuk om af en toe een mailtje te krijgen uit, pak hem beet Canada, de Shetlandeilanden of Indonesië. Die ontvang ik namelijk herhaaldelijk van diverse, ooit gemigreerde plaatsgenoten, die een digitaal abonnementje op AD/De Dordtenaar namen, louter om een beetje met hun ouwe stadje ‘in touch’ te blijven. Zo woont er ene Jack in New York (,,Als ik in Dordt ben heet ik gewoon Sjaak hoor’’) die zijn dag steevast begint met het lezen van mijn column en ook ken ik een inwoner van Melbourne die graag op de hoogte blijft van het wel en wee van Feyenoord én van het clubje waar hij ooit zélf voetbalde, namelijk Wieldrecht.
Een ander voordeel van zo’n ‘digi-abonnement’ is dat je soms geattendeerd wordt op zaken die wellicht ook voor Dordt van betekenis kunnen zijn. Dankzij een collega trof ik bijvoorbeeld in de Amersfoortse editie een artikeltje aan over een innovatieve manier van schuldhulpverlening in die stad. Met hulp van een gemeentelijk fonds voor armoedebestrijding worden de schulden waar sommige inwoners van Amersfoort al jaren mee te kampen hebben (vaak bij onnoemelijk veel ‘partijen’) daar nu in één keer ‘afgekocht’ en vervolgens gaat een speciaal voor dit doel opgericht schuldhulpbureau met die mensen ‘aan de slag.’ Die werkwijze biedt ademruimte en toekomstperspectief en ik dacht… wellicht is dat iets voor Dordt, waar deze problematiek nog vele malen groter is dan in Amersfoort. Terwijl ik het artikel las zag ik tot mijn grote vreugde dat Margaret Stolk van de Verenigde Seniorenpartij (VSP) hierover al een berichtje de wereld in had geslingerd. Mooi hoor… zo’n digitale krant.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s