Wielklem


wielklemIk heb het niet vaak hoor, dat eh… Bassie-gevoel, maar nu even wél en nog vrij ernstig ook; ik bedoel, ik snap het wel, maar ik begrijp er alleen niks van. Waar ik het over heb? Over het feit dat de gemeente Dordrecht zo’n 18.000 euro aan boetes per jaar niet kan terugvorderen van Duitse en Poolse foutparkeerders. En ja, ik snap het ‘waarom’ van dit verhaal wel, alleen begrijp ik niet waarom we in die waarom-situatie terecht gekomen zijn en waarom we ons daar zo makkelijk bij neerleggen. Kunt u mij nog volgen? Zo niet, dan speel ik graag even voor Adriaan. Het zit zo: honderden Duitsers en Polen, zo maakte de gemeente onlangs bekend, ontspringen op dit eiland de dans als ze onder hun ruitenwissertje een parkeerprent aantreffen. Die boetes worden namelijk nooit betaald. Hoe dat komt? Omdat die landen weigeren om kentekengegevens te verstrekken aan Nederlandse gemeenten. Dat vind ik op zich al raar, want ik herinner me nog goed dat ik onlangs naar de stembus wandelde om daar, in het kader van een verenigd Europa, een biljetje in te vullen. Dat doen we toch met z’n allen juist om dit soort situaties te voorkomen? Trouwens, er lag onlangs nog een envelopje bij mij op de mat met een beleefd Duits briefje er bij (bedankt voor de leuke foto trouwens) waarop mij vriendelijk verzocht werd om even een snelheidsovertreding af te tikken. Die boete (ietsjes te hard gereden in Kleve) heb ik keurig betaald.
Wat ik verder niet begrijp is dat we die Duitse en Poolse foutparkeerders geen wielklemmetje om de oortjes (lees wieltjes) kunnen ‘smeren.’ Ja, ik ‘snap’ wel dat daar allerlei juridische haken en ogen aan zitten en dat het invoeren van een wielklemsysteem in deze stad méér geld kost dan die 18 ruggen die we nu mislopen. Wat ik alleen niet begrijp is dat we de kosten hier kennelijk zwaarder laten wegen dan het principe. Ik zeg… kom maar op met die wielklemmen. Misschien hebben ze er in Duitsland en Polen nog wel een paar liggen die we mogen lenen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s