Het rammelt…


coalitiePaniekvoetbal heeft niet altijd met een gebrek aan talent, werklust of kwaliteit te maken. Ook een doorgaans prima draaiend elftal kan soms zomaar ineens het hoofd verliezen en voor je het weet staat zo’n team dan binnen een kwartier met 3-0 achter tegen, pak hem beet… Gibraltar of de Faroer-eilanden. ,,En we hadden vooraf nog wel zúlke heldere afspraken gemaakt, maar op de een of andere manier is iedereen zomaar ineens zijn of haar taak vergeten.’’ Ik hoor het de wanhopige coach na afloop bij Fox of Studio Sport zeggen tegen de verslaggever die het eigenlijk óók allemaal niet meer begrijpt.
En die verslaggever zou ik zelf kunnen zijn, want eerlijk gezegd kan ik hier, zelfs als ‘beroepsvolger’ van de lokale politieke arena, de vinger maar niet op de zere plek krijgen. Wat gaat er hier nou precies mis? Wordt er te veel ruzie gemaakt in de kleedkamer? Kunnen de nieuwkomers het niveau niet aan? Wordt de al té lang ‘geblesseerde’ aanvoerder node gemist? Kunnen de spelers nog wel met elkaar door één deur, of heeft dit elftal zijn langste tijd gehad?
Had ik u trouwens al verteld dat deze column eigenlijk helemaal niet over voetbal gaat, maar over gemeentepolitiek? Ik heb het namelijk over het Dordtse college dat, zo zie ik het althans, momenteel ‘in de eigen zestien’ behoorlijk ernstig de weg lijkt kwijt te zijn. Er wordt door ons wethoudersteam momenteel namelijk, al zo’n beetje sinds de verkiezingen van vorig jaar, niet meer zo lekker gecombineerd; de verdediging rammelt aan alle kanten, er lijkt geen enkele sturing vanuit het middenveld te zijn, de vleugelspelers krijgen geen rugdekking en scoren is er al helemaal niet meer bij. ‘Onze’ wethouders hebben inmiddels ruzie met diverse Dordtse sportverenigingen, met een tuindersclub, met bewoners van het Kromhout en, zo weet ik uit betrouwbare bron, de laatste tijd ook steeds vaker met elkaar. De sfeer binnen het college is momenteel niet bepaald optimaal, zo hebben diverse ‘insiders’ (en die zijn écht niet allemaal van de oppositie) mij verzekerd. Hoogste tijd voor een motiverend trainingskampje in een zonnig land, lijkt me.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s