Toneelstukje


cropped-BeterVoorDordt-favicon3Piet Sleeking heeft dan misschien niet gelogen, maar wél eh… tactisch gezwegen over de komst van de dagopvang van het Leger des Heils naar het Kromhout. Dat resulteerde vorige week in een treurig toneelstukje van de gemeenteraad, die in meerderheid genoegen nam met een, laten we zeggen ‘excuusje met frisse tegenzin.’ Piet mag blijven, maar maakt zijn resterende maandjes in de lokale politieke arena af als een gedeukt tweedehandsje. Als ik genoeg geld en tijd had zou ik een dramaserie voor de treurbuis maken over de opkomst en ondergang van Beter voor Dordt dat, in een niet eens zo héél ver verleden in deze stad nog spectaculaire electorale successen oogste onder het motto ‘Wij zijn er voor de Dordtenaren’ en ‘We gaan het allemaal héél anders doen.’ Nu, ruim een decennium later, lijkt de partij ten onder te gaan aan de politieke ziekte die het nou juist wilde bestrijden… een ziekte waaraan de hier ooit zo oppermachtige PvdA destijds nog nét niet kwam te overlijden. Die ziekte heet (het is niet eens een bestaand woord) ‘regentesme’ en uit zich vooral door autoritair gedrag en minachting van de kiezer. Ja, ik weet het… dat klinkt hard, maar ik kan het écht niet vriendelijker verwoorden. En nee, ik wil zeker geen hetze voeren tegen BVD (er hangt morgen vast wel weer iemand van die club aan de lijn die me dat verwijt), want ik vind dat Sleeking en zijn partij, vooral in de ‘opkomstjaren’, veel voor Dordrecht betekend hebben. Ik bedoel, ik ben heus niet vergeten dat we met z’n allen vet in een economische crisis zaten, toen BVD op dit eiland ‘regeringsverantwoordelijkheid’ pakte en ik herinner me óók nog goed dat de opkomst van deze aanvankelijk zo laagdrempelig ogende politieke beweging een nieuw elan in de stad inluidde.
Dat Sleeking mag aanblijven lijkt voor BVD een overwinning, maar dat is het niet. Laat ik het zó zeggen: het is maar goed dat de aanstaande raadsverkiezingen nog ver weg zijn, want die zouden, mochten ze bij wijze van spreken morgen plaatsvinden, voor deze partij nu de ultieme doodsteek betekenen.

3 reacties

  1. Ik kan aan de lijn gaan hangen maar het werkt niet, blijkbaar ligt deze partij op het hakblok en moet de frustratie van journalisten eruit.
    EnJa politiek leent zich makkelijk om op af te geven. Iedereen heeft altijd wel een mening ( kijk naar voetbal altijd ik verbaas me altijd dat slechte wedstrijden zoals ik het zie door een ander als goed bestempeld worden.
    Ook voetballers op een voetstuk zetten en ik het niet zie neem Frankie de Jong de ene keer magistraal de andere keer slecht
    Iedereen denkt die speelt straks op het middenveld maar ik heb twijfels
    Politiek is gemeen en ongrijpbaar en vaak zijn het goed willende mensen die raadslid worden maar of de antenne goed staat wat kennis en kwaliteit betreft,dat mag Blafmans zeggen

  2. Sowieso geen hoge pet op van politiek en van politici al helemaal niet. Kijk naar de landelijke politiek, hoe onze maatschappij, en al onze sociale zekerheden langzaam maar trefzeker de nek worden omgedraaid. Ik begrijp best dat je de hand op de knip moet houden, als bestuurder en dat je elke cent maar een keer kan uitgeven. Maar kom ervoor uit waar die centen heen gaan, helder en open en doe geen beloften die je niet kan waarmaken, iets dat landelijk nogal vaak gebeurt, vooral tegen verkiezingstijd. Vreemd hoor, dat heel veel mensen geen vertrouwen meer hebben in de politiek. Politiek bedrijven is vooral diplomatie. Op een fatsoenlijke manier altijd DE WAARHEID zeggen, of die nou goed valt of niet, en ook geen dingen verzwijgen! Zoals hier nu is gebeurd met Sleeking, het komt tog wel uit en dan sta je in je hemd en gaat je integriteit door de plee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s