Dump


FCDMoet er nou wél of geen nieuw stadion komen voor FC Dordrecht? Ik heb die vraag hier in de afgelopen jaren al vaker ‘neergelegd’, maar ‘m stellen is natuurlijk altijd makkelijker dan ‘m beantwoorden. Persoonlijk vind ik dat FC Dordrecht een beter onderkomen verdient dan de, ik zeg het maar zoals het is, ‘dump’ waarin de club al sinds jaar en dag vertoeft. Dat meen ik oprecht, maar ik vind óók dat de gemeente (lees belastingbetaler) daar nou ook weer niet ál te veel aan zou moeten meebetalen. Toch vind ik dat er hier wél een (al dan niet financiële) rol voor de gemeente is weggelegd… ik bedoel: FC Dordrecht is in mijn ogen niet minder belangrijk dan, laten we zeggen een (eveneens gesubsidieerd) theater of museum. Ik ga persoonlijk graag naar de schouwburg, kom geregeld in een museum en vind het ook heerlijk om zo nu en dan een wedstrijdje van onze lokale FC mee te pikken. Daarbij ben ik van mening dat FC Dordrecht, nét als Kunstmin en de diverse Dordtse musea, wel degelijk bijdraagt aan het imago van onze stad. En nu kan en mag u natuurlijk stellen dat een BVO (Betaald Voetbal Organisatie) in een branche waarin zóveel geld omgaat (en vaak ook weer ‘verdampt’) zijn eigen broek op moet kunnen houden, maar da’s wel erg kort door de bocht. Bij FC Dordrecht worden geen topsalarissen betaald en ook geen grote transfersommen ontvangen. Wist u dat een gemiddelde speler bij deze club maandelijks hooguit 1500 tot 2000 euro bruto ontvangt? Dat betaalt Ronaldo voor zijn lunch denk ik. En trouwens, mocht er ooit een dag komen dat het de club wél financieel voor de wind gaat, dan kun je altijd weer nieuwe afspraken maken toch? Dat zie ik het komende decennium toch écht niet gebeuren en dus lijkt een, deels door de gemeente bekostigd ‘vernieuwbouwplan’ van het huidige stadion (met daarin meerdere commerciële huurders), me niet zo’n beroerd idee. Het alternatief is een eiland van Dordt zonder profclub. Daar zal wellicht niet iedereen rouwig om zijn, maar eh… ik nou toevallig net wél.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s