Zeeman


zeeman3 (1)Als dagelijks columnist van het alledaagse kom ik er niet omheen… om de Zeeman. Ook niet om de Wibra trouwens, maar mijn column vandaag gaat over de Zeeman. Dat bedrijf liet vorig jaar weten van plan te zijn om te gaan vertrekken van de Voorstraat West en dat nieuws sloeg in als een bom. Op de Facebookpagina van deze krant trof ik vele tientallen reacties aan die allemaal zo’n beetje dezelfde strekking hebben: ,,Nee hè, toch niet de Zeeman? Waar koop ik nou voortaan mijn onderbroeken?’’
Bij de Wibra natuurlijk, was mijn eerste reactie, maar eh… dát had ik kennelijk helemaal fout want onderbroeken koop je als rechtgeaarde Dordtenaar namelijk bij de Zeeman en naar de Wibra ga je hooguit voor sokken, prullaria en joggingbroeken. ,,En die joggingbroeken zijn uitsluitend voor op de bank en dus niet om mee te joggen’’, zo beweerde een tafelgenoot in mijn stamcafé onlangs nog met grote stelligheid, maar daar moet ik eerlijkheidshalve wél bij vermelden dat hij op dat moment al drie Duvels achter de kiezen had.
Dordt en de Zeeman zijn voor elkaar geschapen, want wij Dordtenaren houden nu eenmaal van winkels waar je drie onderbroeken of drie paar sokken kunt kopen voor de prijs van twee. Er ging dan ook een zucht van verlichting door de stad toen Zeeman onlangs bekend maakte tóch in het centrum te blijven, maar dán in de Kolfstraat.
Ik ben voor alle Dordtse Zeeman-adepten blij dat deze onderbroekengigant niet voor de binnenstad verloren gaat, maar eerlijk gezegd ben ik er óók weer niet rouwig om dat de winkel dit deel van de Voorstraat gaat verlaten. Vanaf het terras van Centre Villle wordt je netvlies namelijk getrakteerd op een prachtig ‘plaatje’ waarin de hoofdrollen zijn weggelegd voor Johan en Cornelis, de Gulden Os, de Voorstraathaven en de achterzijde van het Stadhuis. Maar helaas kijk je ook de Voorstraat West in en dan heb je minstens vijf Ruttes nodig om je niet te storen aan die gigantische blauwe letters op die gele vlakken die het ‘historisch’ straatbeeld hier zo ontsieren. Die krengen kunnen nu eindelijk weg.

Advertentie

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s