Boerka


boerka‘You can’t fix stupid’, is de titel van een uit 2006 daterende one-man-show van de Amerikaanse komiek Ron White. Vrij vertaald betekent het zoiets als: domheid kun je tóch niet repareren dus waarom zou je het überhaupt nog proberen? Toch kan ik het, misschien wel tegen beter weten in, niet laten om in te gaan op die stortvloed aan modder die de directie van het Dordtse Albert Schweitzer ziekenhuis momenteel over zich heen krijgt als gevolg van het feit dat men daar niet van plan is om het, in augustus van dit jaar in dit land van kracht zijnde boerkaverbod te gaan handhaven. En nee, dat is géén politiek besluit, maar het ASZ staat gewoon op het standpunt dat het recht op toegankelijke zorg voor iedereen nu eenmaal zwaarder weegt dan het mogelijke gevolg van deze maatregel, namelijk dat vrouwen die hun sluier al bij de voordeur af moeten doen, het ziekenhuis voortaan mijden.
Een begrijpelijk standpunt, volgens mij en al die niet bepaald verheffende ophef totáál niet waard. Want waar hebben we het nu helemaal over? In Nederland hullen zich hooguit 250 moslima’s in gezichtsbedekkende kleding. Zij leven, om welke reden dan ook, een ‘voorschrift’ na dat in de Koran overigens niet eens voorkomt, maar dat is weer een ander verhaal. Feit is dat de kans dat er vandaag nog iemand in Dordrecht een ziekenhuis binnen wandelt in een gezichtsverhullend tuniekje nagenoeg nihil is. Daarbij komt dat de overheid helemaal niet over ziekenhuisgebouwen gaat, dus is handhaving van dit nauwelijks bestaande probleem formeel niet eens aan deze instellingen op te leggen. De publieke verontwaardiging hierover (vooral terug te vinden in de ballenbak der voltijds verontwaardigden, getiteld Facebook) staat dan ook in geen enkele verhouding tot de realiteit.
Op Facebook stelden enkele boze tiepjes nog voor om, als wraak op het niet handhaven van deze maatregel, nu massaal te gaan roken bij de voordeur van het ziekenhuis. ,,Wij mogen daar niet eens paffen en eh… hullie mogen alles’’, zo luidt hun redenatie. Ik vraag me altijd weer af wie ’s ochtends de schoenveters van die mensen vastmaakt.

2 reacties

  1. Zelf in dat mensonterende ziekenhuis bij Dortwijk gelegen waar ik vier keer in 3 dagen vijf keer van mijn ziekbed de kamer werd gestuurd, drie keer daarvan ging het om massa bezoek van een andere patient dus dan moeten andere patienten maar zelf ophoepelen, ook werd ik één keer van de afdeling gestuurd, terwijl 20 bezoekers voor 1 patient binnen kwamen, tja je moet wel van speciale afkomst zijn mocht je in het ASZ je eigen regels bepalen en de artsen als directie stemmen daarin nog toe nog ook.
    Als je kommentaar daarop hebt wordt je tot het bot gefatshamed en geframed, zo ook hier nu weer, misschien iedereen een boerka aantrekken bij ieder bezoek van dit ziekenhuis totdat ze er zelf helemaal gek van worden.

  2. Zelf in dat mensonterende ziekenhuis bij Dortwijk gelegen waar ik in 3 dagen vijf keer van mijn ziekbed de kamer werd gestuurd, drie keer daarvan ging het om massa bezoek van een andere patient dus dan moeten andere patienten maar zelf ophoepelen, ook werd ik één keer van de afdeling gestuurd, terwijl 20 bezoekers voor 1 patient binnen kwamen, tja je moet wel van speciale afkomst zijn mocht je in het ASZ je eigen regels bepalen en de artsen als directie stemmen daarin nog toe nog ook.
    Als je kommentaar daarop hebt wordt je tot het bot gefatshamed en geframed, zo ook hier nu weer, misschien iedereen een boerka aantrekken bij ieder bezoek van dit ziekenhuis totdat ze er zelf helemaal gek van worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s