City Swim


swimEn daar gaan ze weer… plons, het water van de Nieuwe Haven in. Eerlijk gezegd raken die trainingsavonden voor de City Swim me nog nét een tikkie voller in het hart dan het grote evenement zelf, dat plaats vindt op zaterdag 31 augustus. Ik mag dan weer als mede-presentator optreden en ik beschouw dat als buitengewoon eervol. Op die dag ben ik vooral gefocust op mijn taak en ‘parkeer’ ik mijn emoties het liefst een beetje weg in mijn denkbeeldige rugzak, simpelweg omdat ik mijn werk goed wil doen. Op deze woensdagavond kan ik lekker anoniem in een hoekje staan genieten van tientallen stad- en streekgenoten die zich geestelijk en lichamelijk op de ‘Swim To Fight Cancer’ aan het voorbereiden zijn. Van een aantal van hen weet ik precies waarom ze eind deze maand aan het zwemspektakel deelnemen: ik zie een vader wiens 4-jarige dochtertje ernstig ziek is, ik zie een oud-buurman die zéf nog volop onder behandeling staat en ook zie ik een groepje jonge gasten van een sportvereniging, die begin dit jaar afscheid moesten nemen van hun teammaatje. Ze hebben allemaal hun eigen verdriet en hun eigen motivatie, maar ondanks dat constateer ik dat er ook gegrapt en gelachen wordt. ,,Hé Henk, ben je nou aan het zwemmen of probeer je de haven leeg te drinken?’’ roept een omstander naar zijn zwager die zich, aan het einde van een lange stoet zwemmers, proestend en kreunend voortbeweegt. Henk schiet vol in de lach, verslikt zich in een plons rivierwater en moet zich vastgrijpen aan de kant om op adem te komen. Na een korte pauze hervat hij, bijgestaan door zijn beide zonen, zijn heldentocht. Ik ken de familie: de jongens zwemmen voor hun moeder, van wie ze in december vorig jaar afscheid moesten nemen. Henk zwemt voor de vrouw die hij, vandaag precies 25 jaar geleden, ten huwelijk vroeg. Dat deed hij, zo weet ik, uitgerekend op de brug waar hij nu onderdoor zwemt. Mijn sponsorbijdrage gaat naar hem dit jaar.
Wilt u ook doneren? De website van de Dordtse City Swim is makkelijk te ‘Googelen.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s