Schaamrood


baudet en coJe zult maar op het Forum voor Democratie hebben gestemd en nu tot de ontdekking komen dat die D van FvD eigenlijk voor domoor staat? De partij blijkt één grote money-scam te zijn, die vooral is opgezet om de creditcard van opperbal Baudet van een laagje platina te voorzien. Ben je toch even mooi in de boreale aap gelogeerd met je eh… tegenstem.
Waarom ik dit opschrijf in een column die toch meestal over Drechtstedelijke aangelegenheden gaat? Simpel… omdat bij de afgelopen twee verkiezingen (landelijk en provinciaal) nou juist zóveel inwoners van Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht en Hendrik-Ido-Ambacht hun stem op dat malle clubje uitbrachten en dat al die stads- en streekgenoten er nu, met het schaamrood op de kaken, achter komen dat ze vooral een bijdrage hebben geleverd aan het happy end van Thiery’s meest recente Thaise massage, aan de bankrekening van de minnares van Henkietenkie Otten en aan de reiskostenvergoeding van ijdeltuit Theo Hiddema. Ze hebben iedereen belazerd en ja, daar heb ik, ik geef het ruiterlijk toe, best wel een beetje leedvermaak bij. Misschien bij de volgende verkiezing eerst even checken of een politieke beweging wel écht een vereniging is? U weet wel, met een heus programma, met een financiële verantwoording, met leden en zeggenschap en dat soort dingen… al die eh… trivialiteiten waar heuse politieke partijen (links of rechts, mij maakt het niet uit) wél serieus mee bezig zijn. En misschien ook eens een keer wat partijprogrammaatjes doorspitten en u, bij het uitbrengen van uw kostbare stem, niet laten leiden door louter frustraties?
Ik moest ineens denken aan die beschamende bijeenkomst in het Van der Valk Hotel, twee jaar geleden. Daar kwamen oom Theo en neefje Thierry hoogstpersoonlijk wat portemonneetjes van argeloze schapekoppen leegschudden. Baudet ‘strooide’ daar vooral met feiten en getallen die (je kunt ze gewoon checken) totaal niet klopten en Hiddema benadrukte vooral dat juist zijn partij, in tegenstelling tot al die andere ‘spelers’ in de Haagse arena, integriteit héél hoog in het vaandel heeft staan. Ik heb de beide toespraken even teruggekeken en zag vooral een Forum voor Demagogie in topvorm.

3 reacties

  • ….tja de FVD, tijdens de provinciale staten verkiezing zijn gram binnen gehaald…
   Na twee dagen was er een debat waar over een besluit gestemd zou worden over glysofaat, een zeer omstreden giftig bestrijdingsmiddel voor de landbouw. Een partij programmapunt waar de FVD er op tegen was.
   Bij de besluitvorming heeft de Hiddema zijn krabbeltje van goedkeuring getekend.

   …..en zo worden we na al het feestgedruis weer zelf erin geluisd.
   Tja, stemmen? Wij burgers zijn net schapen, die alleen maar kan kiezen tussen honden en varkens, weinig keus voor dezelfde ellende.

   Misschien niet meer gaan stemmen, maar dan met zijn allen niet meer stemmen.
   Politici lijken gewoon te aandachtsgeil, gewoon niet meer geven totdat ze zelf vereenzaamd in een kamertje staan te schreeuwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s