‘Ombudsman’


journalist-strip-fotolia-345x245Als je, zoals ik dus, al héél lang elke dag met je harses in de krant staat, dan word je op dit eiland op den duur een beetje onderdeel van het eh… straatmeubilair zeg maar. Ik bedoel, voor veel mensen ben je dan zo’n beetje het archetype van de journalist geworden en een journalist stelt ‘kwesties’ aan de kaak… toch?
Lokale bekendheid heeft vóór- en nadelen in dit vak. Over de nadelen hoor je mij nooit zeuren, al zijn die er wél natuurlijk. Ik heb ook wel eens een kater, een chagrijnige bui of een ‘bad hair day’ (soms zelfs allemaal tegelijk) en op zulke momenten wil je hooguit even naar de Dirk voor een pak melk en een zak hondenbrokken en duik je vervolgens het liefst weer achter de geraniums. Gelukkig vind ik het meestal wel leuk om op straat te worden aangesproken want dat levert natuurlijk wel eens een leuke ‘input’ voor een column op. ,,Zeg, jij bent toch die gozer van de krant? Weet je wáár je nou eens een kollempie over moet schrijven?’’ Een variant op dit thema is: ,,Hé. Jij schrijft toch zo graag stukkies? Dan heb ik iets voor je.’’
Moeilijker wordt het als mensen je gaan verwarren met de ombudsman, ofwel oplosser van alle ‘voorkomende’ problemen. Zo werd ik gisteren gewezen op het feit dat het voormalige pand van cultuurbolwerk Door aan de Voorstraat Noord nu alweer een héél jaar lang leeg staat: ,,Ze hadden daar achteraf gezien dus best wat langer kunnen blijven zitten.’’ Verder schrijft een lezer al jaren achtereen totaal geen beweging te zien in de nu al jaren leegstaande Kunstkerk aan de Museumstraat (,,Gaat iemand daar nou eindelijk eens iets mee doen?’’) en een andere lezer wijst me weer eens op dat met de dag slechter uitziende Teerlinkpandje op de kop van de Kalkhaven. ,,Volgens mij laat die projectontwikkelaar dat schattige gebouwtje bewust de grond in zakken, zodat hij daar een lucratief appartementencomplexje kan neerzetten.’’
Helaas,  ik ben geen ombudsman, maar slechts columnist… ik kan het hooguit maar weer eens aan de kaak stellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s