Beatle-verhalen


beatles3Bij wijze van hoge uitzondering wil ik mijn dagelijkse plekje in deze krant eens misbruiken voor een oproepje. Het gaat om het volgende: naast de zeven afleveringen van de theatertalkshow Kunstmin Live, die ik het komende seizoen alweer voor het vijfde achtereenvolgende jaar samen met Marjolein Meijers mag maken, ga ik in het Energiehuis ook vier zogeheten ‘Tribute-avonden’ samenstellen en presenteren. De eerste van die vier avonden, vermoedelijk op donderdag 28 november, staat geheel en al in het teken van de Beatles en diverse muzikanten uit stad en streek (deze regio bulkt immers van het talent) zullen die avond bekende en minder bekende Beatle-nummers ten gehore brengen. Het wordt dus geen concert met nauwgezette imitaties van Beatle-songs, want dat doen The Analogues volgens mij beter dan wie dan ook. Nee, het wordt een avond vol geheel ‘eigen’ en verrassende interpretaties van enkele van de vele onvergetelijke songs die John, Paul en George componeerden. De optredens zullen worden afgewisseld met bijzondere filmpjes (op een groot bioscoopscherm in de zaal) en, als het aan mij ligt, ook met mooie anekdotes over ontmoetingen met John, Paul, George of Ringo. En nu mijn oproep dus… ik zoek Dordtenaren en andere Drechtstedelingen die op deze avond een verhaal kunnen vertellen over een ‘beleving’ met een van de Beatles en dat dan het liefst natuurlijk vergezeld van heus bewijsmateriaal in de vorm van, ik noem maar wat, foto’s, gesigneerde kaartjes, briefjes, albums of singles. Het gaat mij die avond vooral om uw verhaal, maar het is altijd leuk om daar ook iets bij te laten zien. Kortom welke stad- of streekgenoot heeft er wel eens een Beatle ontmoet en wie was ooit in zijn of haar leven, waar ook ter wereld, aanwezig bij een heus live-concert van de Fab Four? En ja, ik weet het…. wás je er bij, dan bén je al een tikkie ‘op leeftijd’, maar op die avond (in Ketel 1) zijn we allemaal weer even ‘teenagers’ toch? Mijn mailadres is kees.thies@upcmail.nl. U hoeft geen complete verhalen te schrijven hoor… uw telefoonnummer is voldoende.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s