Dirk


dirkDrie of vier goed gerichte vragen en je bent in deze stad nog nét geen familie van elkaar. Ik weet niet of dat nou te maken heeft met het feit dat ‘we’ met z’n allen op een eiland wonen, of dat het komt omdat de stad Dordt een hoog ‘dorpsgehalte’ heeft, maar ‘het recept’ werkt eigenlijk altijd. Kom je iemand tegen die je niet kent, dan hoef je maar een kort gesprekje met die persoon te voeren om tot de ontdekking te komen dat je op z’n minst ‘iets’ met elkaar deelt. ‘Hoe heet je met je achternaam? Wacht even… ben je dan familie van die en die?’ Of: ‘Waar zat je eigenlijk op school? In welk jaar was dat? Oh… dan had je zeker ook les van die kale van wiskunde?’ Het is misschien een wat rare aanloop naar de vermissing van Dirk Dalebout, maar wat ik wil zeggen is dat Dordtenaren elkaar altijd wel, al is het maar via via, op z’n minst een beetje kennen. Dirk Dalebout is nu alweer ruim twee weken verdwenen en ook al ken ik de man niet persoonlijk, zijn vermissing voelt op de een of andere manier tóch persoonlijk aan. Hij is een plaatsgenoot en een generatiegenoot en als ik naar zijn Facebookpagina ga zie ik gewoon een Dordtenaar die, net als ik, van zijn vrouw en zijn dochter houdt en ook van een feessie, een restaurantje en een potje voetbal. En natuurlijk ken ik, net als heel veel andere Dordtenaren, diverse mensen die hem wél persoonlijk kennen. Kortom, zijn vermissing laat me niet los en mijn gedachten gaan voortdurend uit naar zijn naasten, die momenteel in vreselijke onzekerheid leven. Waarom ik vandaag over Dirk schrijf? Heel eerlijk gezegd kan ik daar geen allesomvattend antwoord op geven. Ik bedoel… natuurlijk wil ik graag de aandacht vestigen op de crowdfundingsactie die een vriendin van de familie heeft opgezet (te vinden via www.getfunded.nl of anders via de Facebookpagina van Dirk Dalebout), maar ik schrijf deze column vooral omdat ik vind dat de vermissing van Dirk zoveel mogelijk aandacht moet blijven houden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s