Afbrandgevaar


Hans de ZeeuwWie zich bedrijfsmatig in de jungle van het profvoetbal begeeft loop het risico snel afgebrand te worden. Je doet het nooit goed eigenlijk, want de resultaten die je moeizaam in de bestuurskamer boekt zijn zelden direct van invloed op de resultaten die vrijdagavond op de groene mat behaald worden. Neem nou een club als FC Dordrecht… op zich is daar helemaal niks mis mee, prettige club op een voetbalminnend eiland in een voetbalminnende regio, gehuisvest in een vervallen, maar wél gezellig nét-niet-stadionnetje, fanatieke (leuk maffe) aanhang, af en toe een klein succesje (periodetitel) en héél af en toe een wat groter succesje (promotie voor één seizoen), een houtje-touwtje-begroting met een ‘rood’ luchtje, een Kuip en een Kasteel op fietsafstand en wat lokale zakenmannetjes op de businesstribune die er, op zoek naar wat ‘reflected glory’ (,,Ja, papa heeft vandaag een biertje met Wesley gedronken’’) graag een beetje tegenaan schurken, maar financieel nét een tikkie te scharrig zijn om er écht serieus geld in te stoppen. Kortom, de Alblasserdamse algemeen directeur van ‘onze’ lokale BVO, Hans de Zeeuw, is niet te benijden. Nu óók nog eens zijn technisch directeur Peter Drijver is eh… ‘gevlucht’ (je zág hem gewoon dagelijks een beetje sterven aan onkunde) heeft hij er zomaar ineens nóg een functie bij gekregen. Die functie is: goeie spelers binnen halen die niks kosten, zeg maar. Daar was Drijvers ‘voorganger’ Marco Boogers een ware meester in vanwege zijn enorme netwerk, zijn ‘arendsoog’ voor talent en zijn gave om van voetballers met een krasje weer échte voetballers te maken. De club moet nu op zoek naar een Marco twee-punt-nul want Marco 1 (hij vertelde het me onlangs zelf) heeft totáál geen trek in een come-back.
Op de sociale media kreeg De Zeeuw, na het opstappen van Drijver, flink om de oortjes. Hij zou álle macht naar zich toe willen trekken en de club naar de ondergang leiden. Da’s mij véél te makkelijk. Als de man bij wijze van spreken vandaag nog zou besluiten om er óók het bijltje bij neer te gooien dan heb je op dit eiland morgen helemáál geen profvoetbal meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s