Schoolzwemmen


schoolzwemmenMisschien ligt het aan mijn eigen leeftijd hoor (één van m’n drie borstharen is sinds kort grijs en ik zet voor het douchen tegenwoordig mijn bril pas af als ik zeker weet waar de shampoo staat) maar steeds vaker denk ik de laatste tijd bij vragen, voorstellen, moties en ideeën van de Verenigde Senioren Partij (VS): ‘Spijker op z’n kop.’
Het gekke is trouwens dat de vragen die de VSP onlangs bij de Dordtse wethouders Stam en Heijkoop heeft neergelegd niet eens over een seniorenaangelegenheid gaan, maar over ‘onze’ eigen Dordtse jeugd. Het is namelijk alweer een jaar geleden dat de Dordtse gemeenteraad met algehele stemmen de motie ‘Elk kind een zwemdiploma’ aannam en het stoort de partij dat er in tot dusver in dit opzicht eigenlijk nog helemaal niks bewerkstelligd is.
Het zou ons gemeentebestuur sieren als er nu héél snel een realistisch plan voor het her-invoeren van schoolzwemmen zou worden neergelegd. Waarom? Omdat zwemles (buiten school om) vandaag de dag in deze stad nauwelijks meer te betalen is voor gezinnen met een modaal maandloon en al helemáál niet voor gezinnen (en daar zijn er héél veel van op dit eiland) die dáár dan nog onder zitten. Voor een gezin met twee kinderen komt zwemles neer op een totaalbedrag van ongeveer 1500 euro, gerekend vanaf de eerste les tot en met het eerste diploma. En ja natuurlijk willen liefdevolle ouders er zo snel mogelijk voor zorgen dat hun schatteboutjes zich in waterrijk Dordt zo snel mogelijk zelfredzaam zijn… je zou dus als argument kunnen aanvoeren dat geld dan eigenlijk geen belemmering mag vormen, maar dat is mij toch echt véél te gemakkelijk geredeneerd. De keiharde praktijk is simpelweg dat veel Dordtse ouders bij dit soort bedragen noodgedwongen moeten passen. Neem het me alstublieft niet kwalijk dat ik het zeg (ik heb het trouwens al eens eerder gezegd), maar als ik op een ochtend weer eens in mijn krant lees dat er ergens op dit eiland een kindje verdronken is, zal mijn eerste gedachte toch écht zijn: die kwam vast niet uit een villawijk…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s