‘Mijn’ prachtstad


CSDVandaag is Dordt de mooiste stad van de hele wereld. Waarom ik dat met zóveel overtuigingskracht zeg? Omdat ik er bij vorige edities van de City Swim (twee keer als presentator en twee keer als toeschouwer) óók al bij was en ik elke keer wéér tot de ontdekking kwam dat ‘mijn’ eiland zich op die dag van haar allerbeste… van haar allerliefste kant laat zien. Geloof me, er is geen andere plek op deze aardbol waar ik vandaag liever zou zijn dan in mijn eigen waterstad.
Wie de ‘Swim to Fight Cancer’ nog nooit eerder heeft bijgewoond kan ik van harte aanraden dat nou eens wél te doen, want het is écht een uniek gezicht… die honderden zwemmers, die vanaf het middaguur aan de Wolwevershaven groepsgewijs te water gaan voor die bijzondere zwemtocht door de ‘grachten’ van Dordrecht. Hun doel is de finish halen, maar hun échte doel hebben deze helden eigenlijk al in hun voorbereiding bereikt. En precies dát maakt vandaag nou zo’n bijzondere dag: elke zwemmer die u vanmiddag door het water ziet ‘ploegen’ doet dat om zoveel mogelijk geld binnen te halen. Alle 335 deelnemers zijn namelijk in de voorbereiding op dit evenement al weken of soms zelfs al maanden van te voren in touw geweest om sponsors te werven. De opbrengst, nu al een prachtige 175.000 euro, is bestemd voor de strijd tegen kanker.
Vandaag zal voor velen in het teken staan van ‘onze’ dierbaren die een strijd tegen deze ziekte wonnen, verloren of misschien nog volop voeren. En of u nu deelnemer, sponsor, mede-organisator of supporter langs de kant bent, we weten met z’n allen van elkaar dat we ieder ons eigen verhaal vol verdriet of misschien wel hoop hebben.
De ‘City Swim Dordrecht to Fight Cancer’ verdient daarom niet alleen uw aanmoedigingen langs de waterkant, maar vooral ook uw financiële steun. Die steun kunt u ook nú nog geven. Ik zou zeggen, kom vandaag naar de historische havens en geniet van het spektakel, maar eh… zoek vóórdat u vertrekt, eerst nog even die website op. Die is makkelijk te vinden hoor.

https://www.fightcancer.nl/event/swim-to-fight-cancer-dordrecht

De Foto mocht ik met toestemming van fotograaf Huib Kooyker gratis gebruiken. 
Kooyker Fotografie is overigens bereikbaar via: 06 50 258 257

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s