Sorry


pmHij straalt permanente doodsnood uit, onze ‘vaste’ pakjesbezorger, die we bij ons thuis meestal Piet Paniek noemen. De man is namelijk vreselijk bang voor honden en dus ook voor mijn vreedzame, doch lawaaiige Mechelse herder. En eh… o ja, onze bel doet het momenteel niet en dus (briefje op de deur) moet er geklopt worden en op dát geluid reageert Blafmans, die nu eenmaal niet voor niets Blafmans heet, stukken hysterischer dan op de bel zaliger.
Dat ding moet ik eigenlijk repareren, maar waarom zou ik? Het nieuwe ‘systeem’ werkt namelijk beter dan het oude. Ik zit in de ochtenduren meestal op de derde verdieping van ons huis in mijn werkkamer en als ik schrijf (deze column bijvoorbeeld) dan doe ik dat het liefst onder het genot van een ‘moppie’ Glen Gould, Chet Baker of Coleman Hawkins, zodat ik wijlen de bel vroeger meestal nauwelijks hoorde. Sinds enkele weken wordt er dus op onze deur geklopt óf – dat mag óók natuurlijk – met de brievenbus geklepperd en door het geblaf van Blafmans (die komt wél over de muziek heen) weet ik dan altijd dat ik naar beneden moet om de deur te openen. Blaffen in het Duits is eh… ‘Bellen’, zo herinner ik me van school en daar kan een mens ernstig van in de war raken.  ,,De hond belt… doe jij open?’’, riep ik gisteren nog vanuit de badkamer tegen mijn vrouw.
Ze was er niet, dus ik moest zelf in de afdaling. Tegen de schim die ik door het matglas van mijn voordeur zag staan riep ik nog: ‘Momentje!’ en routineus greep ik Blafmans bij de lurven, dirigeerde ‘m richting woonkamer en smeet de zware tussendeur dicht… zo dacht ik althans. Geloof me, ik wilde onze pakjesbezorger écht geen acute hartverkleppering bezorgen, maar dat gebeurde wel, want Blafmans en Piet Paniek stonden gisteren zomaar ineens oog in oog. Héél kort maar trouwens.
De mannen estafetteploeg zóekt nog een slotloper voor Tokio en ik weet nu wie het moet worden. Van de Vest naar de Korte Kolfstraat ónder de tien seconden is namelijk écht een wereldprestatie.
Sorry man.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s