Sik


symboolpolitiekWaarom is dit gemeentebestuur de laatste tijd toch zo intensief bezig met zaken die nauwelijks prioriteit hebben? Ik vroeg me dat weer eens af nadat ik het voorstel van BVD las om het busstation rookvrij te maken. Wat een onzin zeg, want ook al zijn de bussen van QBuzz dan elektrisch, je zit daar straks toch écht naast dat bordje ‘rookvrije zone’ de uitlaatgassen op te snuiven van het op de Burgemeester de Raadtsingel voorbij razende verkeer. Ik krijg een sik van die symboolpolitiek die in deze stad meer en meer hoogtij viert. En al is er op zich niks mis met regenboogvlaggetjes, hulphondstickkerjes en ‘Wij hebben oog voor laaggeletterden’-schildjes op, aan en in lokale overheidsgebouwen en al ben ik ook niet tegen doorkniplintjes, eerste palen en intentieverklaringen, toch denk ik bij dat soort persmomentjes steeds vaker… ja hoor, geinige foto, leuk voor het plakboek, maar nu gauw weer aan het werk in deze stad die nog nét niet zinkt onder het nog altijd toenemende overgewicht van verkeersproblemen, woningnood, armoede en zorgachterstand. Neem nou de Visbrug… daar moest eerst een eh, peperduur, maar totaal overbodig gat naar het water ‘geslagen’ worden, waardoor de aldaar aanwezige horeca-exploitanten in de vlekken schoten en nu moet er ineens een héle lange bank komen (á la Statenplein, zeg maar) waar helemaal niemand om gevraagd heeft en waar ook niemand op zit te wachten. Waarom nou weer een meterslang zitmeubel op die toch al veel te smalle Visbrug? Fijne ‘hangplek’ ook… ’s avonds voor dronken droppies en overdag voor Jan en Miep uit Veghel die een dagje Dordt doen, maar ondertussen wél hun eigen boterhammetjes meenemen zodat ze zéker geen plaats zullen nemen op de daar tegenoverliggende terrassen.
Tuurlijk… leg op de Visbrug leuke steentjes neer in plaats van asfalt, geef de brugleuningen een likje verf, maak de achterwand van Johan en Cornelis weer groen, zet de heren leuk in het licht en zorg er vooral voor dat die brug niet instort. Ik zeg: hou het daar voorlopig bij en ga dan héél snel weer over tot de orde van de dag.

Eén reactie

  1. Alles draait om uitstoot, er zijn in Nederland een paar miljoen mensen van buitenaf bij gekomen die rijden nu ook in een auto en stoken een kachel e.d. Geen wonder dat de lucht kwaliteit is afgenomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s