Kameel


Kameel.gifIs het, qua verkeer, een zooitje in de stad? Mwoah… het valt op dit moment eerlijk gezegd nog best wel mee, maar eh, voor zaterdag  verwacht ik behoorlijk chaotische toestanden. Misschien helpt het een beetje als ik in deze column even héél hard naar mijn stadsgenoten in de buitenwijken en ‘over-rivierse’ gebiedsdelen brul dat het wellicht niet zo handig is om op deze dag met de auto naar de binnenstad te komen. Ik zou zeggen, pak lekker de fiets, de scooter, de bus, of beter nog, haal uw kameel vanstal, want ik heb zo het voorgevoel dat het Dordtse stadshart komend weekend veel trekjes van Caïro tijdens het spitsuur gaat vertonen. Bent u tóch van plan om met de heilige koe te komen, hou dan rekening met het feit dat uw ritje vanuit Sterrenburg of Stadspolders dan wellicht langer duurt dan uw beoogde wandelingetje over de markt.
Wat is er aan de hand? Nou simpel… de binnenstad ligt ‘op de schop.’ Nou ja, niet de hele binnenstad natuurlijk, want het zijn eigenlijk louter de Johan de Wittbrug en een deel van de Vest die momenteel een opknapbeurt krijgen. Gevolg daarvan is dat het de komende weken niet mogelijk is om via de rotonde aan de kop van de Spuiboulevard (en vervolgens over de Johan de Wittbrug rechtsaf) het centrum binnen te komen. Dat kan voorlopig dan wél via het Achterom (dat even tijdelijk toegankelijk is voor auto’s) en ‘t Bagijnhof, maar dat zijn allebei behoorlijk smalle straatjes dus dat worden, zo voorspel ik u, lange wachtrijen op de Spuiboulevard. De gemeente schat de vertraging in op ongeveer vijf minuten en dat vind ik wat optimistisch ingeschat. Toen ik eerder deze week noodgedwongen de auto in moest, lukte het nog wel het centrum úit te komen, maar er weer in (komende vanaf de Zwijndrechtse brug) kostte me toch echt een stief kwartiertje en dát was nog op een gewone dinsdagmiddag.
Voor de binnenstad is het misschien wel beter als het ’t komend weekend niet ál te mooi weer wordt. Ik doe zaterdagochtend wel even een klein regendansje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s